Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sigrid Verbrugge: "Iedere dag kwam ik langs de bierbrouwerij aan de Maas en rook al vroeg in de ochtend het bier”

Sigrid Verbrugge: "Iedere dag kwam ik langs de bierbrouwerij aan de Maas en rook al vroeg in de ochtend het bier” Sigrid Verbrugge: "Iedere dag kwam ik langs de bierbrouwerij aan de Maas en rook al vroeg in de ochtend het bier”

Photographer:Fotograaf: Eigen foto Sigrid Verbrugge/ illustratie Janneke Swinkels

40 jaar in 2016

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten - die net als de universiteit in 1976 het levenslicht zagen – hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en het studentenleven. Vandaag: Sigrid Verbrugge.

Studie: Ik vond als scholier talen erg leuk en wilde ook iets met bedrijfseconomie. Ik heb nog even gedacht aan Frans, maar zag me niet voor de klas staan. International Business bleek de perfecte combi: én voertaal Engels, én bedrijfskunde, én de kans om een tijd in Frankrijk te studeren. Ik heb zeven maanden in Poitiers doorgebracht, alles in het Frans, ik heb nog nooit zo hard moeten studeren. Maastricht kende ik niet, was er nog nooit geweest. Nu proberen we ieder jaar een keer terug te gaan, voelt altijd als vakantie.

Docent: Mariëlle Heijltjes. Ze was mijn scriptiebegeleider, ze heeft me op weg geholpen en heel goed begeleid. Ze dacht mee, was open, en behandelde me als een gelijke. Ik had echt het gevoel dat we het samen deden. Ik vond het helemaal niet erg om een scriptie te schrijven. De colleges van Geert Hofstede over bedrijfsculturen wereldwijd vond ik ook erg boeiend. Ik vraag me nu alleen af of ik les van hem heb gehad, of dat iemand anders over zijn theorie vertelde.

Plaats: De Bonnefantenbieb (nu pand van het studentenservicecentrum, red.) is speciaal omdat ik daar vaak studeerde en er een baantje had. Ik zat achter de balie. Ma van Sloen is bijzonder omdat dat de stamkroeg van mijn onafhankelijk damesdispuut Pink Wins is, maar de belangrijkste plaats is toch de Servaasbrug. Voor mij is dat het symbool van Maastricht. Ik fietste er dagelijks minimaal vier keer over heen – ik woonde aan de Franciscus Romanusweg. Ik kwam dan ook altijd langs de bierbrouwerij en rook, als ik daar voor half negen passeerde, vaak het bier.

Anekdote: Het was Hemelvaart, tijdens het Us Leef Vruike hockey toernooi, dat Sjoerd me voor de eerste keer opviel. Interessante jongen dacht ik, mooie blauwe ogen. Hij bleek lid van Circumflex en hield mij ook in de gaten. Een tijdje later kwamen we elkaar weer tegen tijdens een barbecue in een studentenhuis aan de Alexander Battalaan. Toen vroeg hij of we een keer iets zouden gaan drinken. Nu zijn we twintig jaar verder en hebben twee dochters, van vijf en twee, en wonen we in Shanghai.


-> Sigrid Verbrugge, geboren op 21 september 1976 in Doetinchem, studeerde vanaf 1994 International Business, haalde in 1999 haar bul. Ze werkt als marketing professional, veelal interim projecten, en is getrouwd met Sjoerd Drost (ook UM alumnus, studeerde ook IB). Samen hebben ze twee dochters, ze wonen in Shanghai, China.

 

  

Het Alumni Office van de Universiteit Maastricht staat Observant bij in de zoektocht naar veertigjarigen. Dit bureau, gevestigd in het bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg, onderhoudt contacten met alumni, organiseert lezingen in binnen- en buitenland, workshops en borrels. De UM Star Lectures, gegeven door hoogleraren uit Maastricht, vormen de vaste kern van de evenementen. In januari vond de eerste editie van de UM Star Lectures plaats: twaalf professoren startten simultaan in twaalf steden (Nederland, België, Duitsland en Groot- Brittannië) een lezing.
Het alumnibureau krijgt bij de organisatie van evenementen hulp van vrijwillige alumni-comités. Denise Villerius, alumni officer: “Goede relaties beginnen met contact onderhouden; daarom vragen we onze alumni ons op de hoogte te houden van waar zij wonen en waar ze werken.”

www.maastrichtuniversity.nl/alumni

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)