Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Geen tourniquets in UB binnenstad

MAASTRICHT. Er komen geen toegangspoortjes in de universiteitsbibliotheek in de binnenstad. Hoewel de UB formeel geen publieke functie heeft, willen het college van bestuur en de decanen het gebouw open houden voor buitenstaanders.

Het managementteam van de UM meent bovendien dat het wel meevalt met het aantal niet-UM’ers in de bieb. Studenten denken er anders over. In de laatste faculteitsraadsvergadering van rechten klaagden ze, net als in het najaar, opnieuw over de overvolle bibliotheek. Er zouden onder meer te veel scholieren rondlopen.
Geen tourniquets dus, zoals in het verleden, waarmee enkel UM-pashouders het gebouw in kunnen. Gebouwenbeheerder Yvette Froeling:  “Wel zullen we het gebruik goed blijven monitoren. In hele drukke periodes gaan we door met het ontmoedigen van scholieren om juist dan gebruik te maken van de UB-locaties. We verwijzen ze door naar alternatieve plekken zoals het Centre Céramique.”
De laatste jaren is het aantal studieplekken uitgebreid, onder andere met learning spaces in een Tapijnpand, in het SSC op de Bonnefantenstraat en sinds kort in het nieuwe sportcentrum in Randwyck. Ook worden regelmatig onderwijsruimtes in faculteiten opengesteld tijdens drukke examenperiodes. Studenten kunnen die zelf reserveren via Web Room Booking. Froeling: "Dit is een groot succes en heeft de druk op de UB binnenstad iets verlicht."

Categories:Categorieën:
Tags:
ub

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)