Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Gat in de muur “geen voorwaarde”

Gat in de muur “geen voorwaarde”

Photographer:Fotograaf: LIAG Architecten Den Haag

MAASTRICHT. Voor de Universiteit Maastricht is het gat door de stadsmuur “fijn om te hebben, maar geen voorwaarde”. Dat zei Nick Bos, vicevoorzitter van het college van bestuur in de jongste universiteitsraadsvergadering. Hij noemt het park een “zaak van de gemeente”. Een eventuele doorgang door de historische omwalling – onlangs wereldkundig gemaakt en onderdeel van de Tapijnterreinplannen – kan op veel verzet in de stad rekenen. Stichting Maastricht Vestingstad verzamelde handtekeningen, verspreidde flyers en voerde actie op Facebook. De Liberale Partij Maastricht begon een internetpetitie (nu al bijna vijfduizend keer ondertekend).
In het schetsontwerp tekenden landschapsarchitecten in de buurt van het sluisje in de Jeker een voetgangersbrug om de doorloop van en naar de School of Business and Economics aan de Tongersestraat te vergemakkelijken.
Maandagavond was er opnieuw een bijeenkomst over het ontwerp waarbij ook wethouder Gerdo van Grootheest aanwezig was. Zijn woordvoerder bevestigt dat de wethouder op de vraag uit de zaal 'of het gat er nu wel of niet komt', antwoordde dat hij “de kans op een doorgang bij de Heksenstraat nihil acht”. In juni neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen voor Tapijn.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)