Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Brand in studentenpand; politie onderzoekt mogelijke brandstichting

Brand in studentenpand; politie onderzoekt mogelijke brandstichting

Photographer:Fotograaf: Observant

MAASTRICHT. In een studentenhuis in de wijk Brusselsepoort heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari een brand gewoed. De politie heeft aanwijzingen voor brandstichting en is een onderzoek gestart. Het pand is onbewoonbaar verklaard. “Niemand is gewond geraakt. Ik ben zo blij dat ik er niet was.”

Iets na één uur kwam er via 112 een aantal meldingen binnen van een brand in een gebouw op de hoek van de Sint Annalaan en Joseph Hollmanstraat. Tijdens de brand waren er geen studenten in het pand, dit in tegenstelling tot wat andere media hebben gemeld. De appartementen van de vier inwonende studentes zijn de komende tijd onbewoonbaar.  

Een van hen, de Duitse Carla Keller die International Business studeert aan de Universiteit Maastricht, woonde op de tweede verdieping. Ze is nog niet naar haar appartement gaan kijken – te gevaarlijk in verband met schade, volgens omwonenden zou een deel van het trappenhuis zijn weggevaagd – en heeft dan ook geen idee hoe ze haar spullen aantreft. Ze is “superblij” dat niemand er was toen de brand uitbrak, dat niemand gewond is geraakt maar hoopt dat haar harde schijf het heeft overleefd. “Ik ben net terug uit Azië en heb veel foto’s en video’s genomen die ik wilde gaan bewerken de komende tijd.”

Keller was de enige die in Maastricht verbleef die nacht. “Ik was naar een verjaardag van een vriend. Toen ik terugkwam, was het pand omringd door politie en brandweer. Ze waren bijzonder aardig, vertelden me alles wat ik wilde weten, boden aan om spullen uit het huis te halen en vroegen of ik een slaapplek had. Gelukkig kon ik terecht bij een van mijn vrienden. Maar ik zal toch op zoek moeten naar een nieuwe kamer.” Keller heeft geen idee wat er is gebeurd, hoe de brand is ontstaan. “Toen ik wegging, leek alles in orde.”

Zelfs de woonkamer van een van de omwonenden (ze wil anoniem blijven) was één en al rook. “Pas rond vier uur ’s nachts mochten we weer naar binnen. Nee, niet eerder vanwege een te hoog gehalte koolstofmonoxide.” De politie wil geen mededelingen doen over de aanwijzingen voor brandstichting, maar de buurvrouw hoorde van een van de mensen die alarm sloeg dat de voordeur open stond en er glas op de grond lag.
Aan het begin van de week deed de politie forensisch onderzoek, vertelt de buurvrouw later. Blijkbaar zou er niets zijn gevonden dat duidt op brandstichting. “In de hoek waar de brand is begonnen, stond een laptop of printer. Wellicht dat elektrische apparatuur dus toch de oorzaak is.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)