Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

We zijn studenten, geen nonnen!

We zijn studenten, geen nonnen!

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Zijn wij te lief voor onze studenten? Zijn wij te lief voor iedereen? Dat vroeg ik me af na een paar zorgwekkende berichten. Een daarvan betrof de internationale studentenclub. Het zit zo: de gewone studentenverenigingen krijgen geen buitenlanders binnen want die houden niet van ontgroenen, en Duitsers denken sowieso dat die kluppies allemaal fascistisch zijn, kortom, er was/is behoefte aan een club voor de internationals. Daar ontfermen onze centrale bestuurders zich over, en de universiteitsraad en het studentenservicecentrum en facility services en waarschijnlijk de burgemeester ook nog, met als resultaat dat de internationale studentenclub een pand mag betrekken, een ruimte in de voormalige Timmerfabriek, maar dat ze wel zelf hun zaakjes moeten regelen. Ze krijgen een half miljoen van UM en gemeente en wat blijkt? Ze maken er een potje van. De tent aankleden, leuke programma’s draaien, feestjes organiseren, promotie van de activiteiten, dat vinden ze allemaal errug ingewikkeld. Ze organiseren eens wat en vinden het dan wel weer genoeg kouwe drukte. Nu staan ze onder curatele en moet het SSC er een dure kracht tegenaan gooien om onze brave boetelenders bij te staan.

Dan lief 2: onze vrienden bij rechten. En onze vrienden in de marketing&communicatiekolom. Die laatsten worden gereorganiseerd, zie vorige week, en laten wegens druk-stress-druk nu en dan een steekje vallen. Want de master International and European tax law, daar was enige verwarring over bij de Keuzegids, maar uiteindelijk was het vonnis toch: ze staan landelijk op nummer twee. En ook nog ex aequo met Tilburg. Dus wat publiceren de communicantjes bij de juristen deze week, juichend en al? “We staan, net als voorgaande jaren, op nummer één!” Ach ja, wat maakt het uit hè? We recycleren gewoon de oude persberichten. Gezellig!

Dan lief 3: ik was laatst toevallig bij Wim, Tijmen, Raymond, Bibian en Luca. Wie? De Werkgroep Inkom 2016. Dat zijn schatjes. Ik zat incognito achter het behang verstopt. Ze gingen brainstormen over het thema van de Inkom 2016 en dat wou ik wel eens meemaken. Voorzitter Wim: - Jongens, het wordt moeilijk maar ik vind toch dat we er met ons thema uit moeten knallen dit jaar.

Tijmen: - Wordt zeker moeilijk, na Creating Memories in 2012, die was cool, dat je dus het hier en nu ontstijgt en alvast je herinneringen maakt: diep man, heel filosofisch.

Bibian:  - Nou, ‘t  doet me meer denken aan Japanners op reis die alleen maar fotograferen en thuis pas zien waar ze geweest zijn. Daar kunnen we wel overheen hoor.

Wim: - De beste vond ik Time to Shine, vorig jaar, helemaal supervet.

Bibian: - Ja nou, iedereen glom van oor tot oor. Maar na middernacht werd het snel minder, als ze kotsend in een hoekje stonden viel er niet veel meer te shinen. Laat staan de volgende ochtend.

Luca: - Ik vind je wel een beetje negatief Bibian, op het cynische af. Het moet juist positiviteit uitstralen.

Raymond: - Ik weet wel iets positiefs. Happy Together! Is ook nog een liedje dat mijn ouders wel eens zingen. Of eh, Dreams Coming True!

Wim: - Leuk, maar is dat niet tè positief? Kunnen we dat waarmaken? Kunnen we ze happy maken of hun dromen laten uitkomen? Dan overvraag je mij hoor.

Bibian: - Ik vind het gewoon klef, niks meer en niks minder. Waarom doen we niet eens iets onverwachts? Iets provocerends? We zijn toch studenten, geen nonnen of koorknapen? Wat vind je van Mind your own business! Ha ha, of F#ck the Pope and King Alex as well, daar baar je tenminste wat opzien mee.

Wim: - Ja, met subsidie van de uni en van de gemeente, die gaan dat leuk vinden. Nee, ik wil iets met toekomst, met vooruitkijken, ze leiden hier de nieuwe elite op toch? En dat begint dus nu. Iets als Back To The Future! Of is dat een film?

Tijmen: - Top Wim, je bent een kanjer, maar inderdaad, een film. Ik zeg: The Future Is eh,..  Now! Geen moment te verliezen, dat gevoel!

Wim: - Die doen we! Briljant!

Bibian: - Gaap. Héél pakkend. Wel een vraagje: als de toekomst nu is, waar is het heden dan? Where iz ze present? Ik bedoel maar. Nou, ik ga een borrel pakken.

 

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: