Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Interviews met meer dan honderd Europese ambtenaren

Interviews met meer dan honderd Europese ambtenaren

Photographer:Fotograaf: Sacha Ruland

Van Poeljeprijs

MAASTRICHT. Hylke Dijkstra, universitair docent bij de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen, heeft de G.A. Van Poeljeprijs ontvangen voor zijn proefschrift over het buitenlands beleid van de Europese Unie. Jaarlijks wordt deze prijs toegekend voor de beste dissertatie op het vlak van bestuurskunde in Nederland en Vlaanderen. Dijkstra deelt de prijs met Caspar van de Berg van de Universiteit Leiden. De jury is van mening dat beide proefschriften van uitstekende kwaliteit zijn.


Dijkstra – die zijn proefschrift al in juni 2011 verdedigde – interviewde meer dan honderd Europese ambtenaren voor zijn onderzoek naar de invloed van de Europese instellingen op de buitenlandse politieke agenda.
Volgens de jury heeft Dijkstra een boeiend en spannend proefschrift geschreven. “Hij heeft weten door te dringen tot een groot aantal sleutelfiguren, heeft ze aan het spreken gekregen en weet daarvoor in zeer volwassen stijl over te berichten.”
De prijs is vernoemd naar G.A. Van Poelje, een voormalige topambtenaar, lid van de Raad van State en één van de grondleggers van de bestuurskunde in Nederland.

 

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)