Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Robbie Servais: "Mijn eerste fles drank dronk ik pas op mijn 25ste, toen ik wist dat ik een profcarrière wel kon vergeten"

Robbie Servais: "Mijn eerste fles drank dronk ik pas op mijn 25ste, toen ik wist dat ik een profcarrière wel kon vergeten" Robbie Servais: "Mijn eerste fles drank dronk ik pas op mijn 25ste, toen ik wist dat ik een profcarrière wel kon vergeten"

Photographer:Fotograaf: Eigen foto Robbie Servais/illustratie: Janneke Swinkels

40 jaar in 2016

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten - die net als de universiteit in 1976 het levenslicht zagen - hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en het studentenleven. Vandaag: Robbie Servais.

Studie: Ik zat op de jeugdopleiding van MVV, toen nog een eredivisieclub. Ik had maar één doel: profvoetballer worden. Dus was het belangrijk dat ik in Maastricht zou blijven. Ik koos voor International Business omdat ik in al die vakken wel redelijk goed was: economie 1 en 2, wiskunde 1 en 2, de talen. Ik ben gaan studeren omdat ik het kon én omdat ik iets achter de hand wilde hebben, mocht het met het voetballen niet lukken. Ik heb niet het normale studentenleven geleefd. Geen nachtleven, niet lid van een vereniging. Mijn eerste fles drank dronk ik pas op mijn 25ste, toen ik wist dat ik een profcarrière wel kon vergeten.

Docent: Cas Vroom, mijn scriptiebegeleider. Een fijne man, relaxed, behulpzaam, soepel. Ik was een beetje benauwd voor die scriptie, maar uiteindelijk viel het door professor Vroom reuze mee. Ik haalde een acht.

Plaats: Het MVV-stadion. Als kind ging ik met vader naar het eerste elftal kijken. Ik was gek van die club, vond het geweldig om mijn helden te zien trainen en spelen. Het stadion heeft voor mij nog altijd iets magisch. Mijn grootste verdriet is dat ik nooit zelf het eerste elftal heb gehaald. Ik zat in het tweede, de overstap naar de eredivisie was te groot. Dat heeft wel wat jaartjes aan mij geknaagd. Later ben ik nog even prof geweest in Vietnam.

Anekdote: In 1997 ging ik op uitwisseling naar Hong Kong voor mijn studie. Ik ging een proeftraining doen bij een profclub, werd goedgekeurd en zou mijn debuut gaan maken tot de autoriteiten daar een stokje voor staken. Zij betichtten mij ervan dat ik mijn studentenvisum misbruikt had om werk te krijgen. Dat was niet waar, maar ik heb een excuusbrief moeten schrijven om niet het land uitgezet te worden. Ik kon mijn studie daar afronden. De rest was einde verhaal.

 

-> Robbie Servais, geboren op 8 maart 1976 in Maastricht, studeerde van 1994 tot 1999 International Business. Hij is nu voetbaltrainer van het nationale team onder vijftien jaar van Singapore. Hiervoor werkte hij zes jaar als trainer in Japan. Tot zijn 33ste heeft hij zelf op hoog niveau gevoetbald, maar een contract bij een Nederlandse profclub zat er niet in. “Net niet goed genoeg.” Hij woont in Singapore met zijn Japanse vrouw.

Het Alumni Office van de Universiteit Maastricht staat Observant bij in de zoektocht naar veertigjarigen. Dit bureau, gevestigd in het bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg, onderhoudt contacten met alumni, organiseert lezingen in binnen- en buitenland, workshops en borrels. De UM Star Lectures, gegeven door hoogleraren uit Maastricht, vormen de vaste kern van de evenementen. In januari vond de eerste editie van de UM Star Lectures plaats: twaalf professoren startten simultaan in twaalf steden (Nederland, België, Duitsland en Groot- Brittannië) een lezing.
Het alumnibureau krijgt bij de organisatie van evenementen hulp van vrijwillige alumni-comités. Denise Villerius, alumni officer: “Goede relaties beginnen met contact onderhouden; daarom vragen we onze alumni ons op de hoogte te houden van waar zij wonen en waar ze werken.”

www.maastrichtuniversity.nl/alumni

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)