Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Britse hoogleraren kopen huis met hulp van universiteit

Britse hoogleraren kopen huis met hulp van universiteit

Photographer:Fotograaf: London ita

UK. Britse universiteiten geven miljoenen uit aan huisvesting van hun hoogleraren en docenten. De huizenprijzen in steden als Londen en Cambridge zijn namelijk zo hoog dat academici er zonder financiële steun helemaal niet kunnen wonen.

Drie universiteiten gaven de afgelopen vijf jaar gezamenlijk meer dan 26 miljoen euro uit om medewerkers te helpen die een huis wilden kopen, meldt Times Higher Education. Met een beroep op de Freedom of information act (in Nederland de Wet openbaarheid bestuur) vroeg het onderwijsblad cijfers op van het University College Londen (UCL) en van de universiteiten van Oxford en Cambridge.

 

Cambridge gaf het meeste geld uit. Een deel van de medewerkers kan een lening afsluiten van maximaal een half miljoen pond, meer dan 600.000 euro, voor het kopen van een huis. UCL biedt leningen aan van maximaal een jaarsalaris en Oxford regelt zelf huisvesting voor sommige medewerkers.

 

Dat klinkt vriendelijk, op een huizenmarkt waar het nagenoeg onmogelijk is iets te kopen, maar het heeft ook veel nadelen. Huizen worden alleen maar duurder als universiteiten blijven zorgen voor financiering, waarschuwt een Oxford-professor. Bovendien zorgen de regelingen voor een tweedeling binnen de instelling omdat niet alle medewerkers ervoor in aanmerking komen.

 

HOP, Petra Vissers

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)