Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Raadslid FPN: “Een handtekening is privacygevoelig”

Raadslid FPN: “Een handtekening is privacygevoelig”

Photographer:Fotograaf: ThinkStock

MAASTRICHT. Gaan de methodes om examenfraude op te sporen niet te ver? Dat vroeg Henry Otgaar, lid voor het wetenschappelijk personeel van de faculteitsraad van psychologie, zich donderdag af tijdens de raadsvergadering. De examencommissie wil studenten aan het begin van hun studie vragen om een handtekening. Die kan dan vergeleken worden met de handtekeningen die studenten moeten zetten om hun aanwezigheid bij verplichte practica en colleges te bewijzen. “Ten eerste is het vergelijken van handtekeningen geen betrouwbare evidence based methode”, zei Otgaar. “Ten tweede vind ik een handtekening privacygevoelig. Door het aan het begin van de studie te vragen, markeer je alle studenten als verdachten. Dat vind ik niet kunnen, de meerderheid fraudeert natuurlijk niet.”

Otgaar haalde ook een verhaal aan van een student die halverwege een tentamen, tijdens het plassen, een detectiescanner in zijn rug voelde prikken. Met zo’n scanner worden mobiele telefoons opgespoord. “Is dat echt nodig? Het lijkt wel een vliegveld.”

Hanneke van Mier, voorzitter van de examencommissie, zei open te staan voor suggesties. “Het is onze taak om te controleren op fraude, we voeren het beleid uit. Het handigste zou zijn om bij een practicum of college ieders UM-kaart te controleren, maar dat kost te veel tijd.”

Categories:Categorieën:
Tags:
FPN

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: