Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Eerste valorisatieprijs voor Alana Krix

Eerste valorisatieprijs voor Alana Krix

Photographer:Fotograaf: Nick Kenrick/ Flickr

De eerste valorisatieprijs van de Universiteit Maastricht en het Universiteitsfonds Limburg/SWOL gaat naar Alana Krix, onderzoeker aan de faculteit psychologie en neurowetenschappen en docent aan een politiehogeschool in het Duitse Hessen.
Sinds in 2014 het promotiereglement van de Universiteit Maastricht is aangepast, dient elk proefschrift een valorisatieparagraaf te bevatten van twee tot vier pagina’s waaruit het maatschappelijk nut van de betreffende studie blijkt.
Uit alle dissertaties van september 2014 tot augustus 2015 koos een jury onder voorzitterschap van rector Luc Soete het proefschrift met een ‘excellente’ valorisatie-impact: Obtaining information from eyewitnesses. Effects of retrieval support in eyewitness interviews. De jury vindt haar onderzoek niet alleen academisch van hoge kwaliteit, maar prijst ook de sociale impact. Ze laat zien dat de kwaliteit van getuigenverklaringen verbeterd kunnen worden, onder meer door gebruik te maken van speciale interviewtechnieken die helpen om herinneringen terug te halen, het zogenoemde Self- Administered Interview (SAI, in het Nederlands: Zelfrapportage voor Getuigen). Getuigen wordt gevraagd om het incident te visualiseren en om meer herinneringen los te maken via verschillende vragen.
Krix promoveerde op 26 februari 2015. Van meet af aan heeft ze veel samengewerkt met de Nederlandse en Duitse politie en dat heeft ertoe geleid dat de Zelfrapportage voor Getuigen inmiddels wordt gebruikt.
De valorisatieprijs à €3.000 wordt uitgereikt op 14 april tijdens het University Dinner van het Universiteitsfonds Limburg waar bedrijven kennismaken met wetenschappers en bestuurders van de Universiteit Maastricht.

Twee weken geleden won Krix ook al een dissertation award van de Amerikaanse Psy-Law Society .

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)