Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tweede Kamer wil einde aan dierproeven op apen

Tweede Kamer wil einde aan dierproeven op apen

Photographer:Fotograaf: Flickr.com/ jan-borgstede

NEDERLAND. De Tweede Kamer wil zo snel mogelijk een einde maken aan wetenschappelijke proeven op apen. Alle partijen stemden zojuist voor een motie van die strekking.

Proeven op apen kunnen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van medicijnen en de bestrijding van ernstige ziekten, overwegen regeringspartijen VVD en PvdA. Toch moet er zo snel mogelijk een einde komen aan dierproeven in het Biomedical Primate Research Centre (BPRC).
Daarom moet de regering laten onderzoeken hoe het aantal proeven tot nul kan worden teruggebracht. De twee regeringspartijen willen binnen een paar maanden een plan van aanpak krijgen, met een tijdpad en meetbare doelen.
Ze kregen steun van de voltallige Tweede Kamer. Alleen de Partij voor de Dieren maakte daarbij een voorbehoud. Proeven met apen leveren helemaal geen bijdrage aan de ontwikkeling van medicijnen en de bestrijding van ernstige ziekten, meent de PvdD.
Maar het doel was belangrijker dan dit voorbehoud, dus de partij steunde de motie. Ook twee moties over het zoeken naar alternatieven voor dierproeven kregen een meerderheid achter zich.
Overigens mogen er al sinds 2002 geen dierproeven meer worden gedaan op mensapen zoals chimpansees en gorilla’s. De huidige moties gaan daarom over niet-humane primaten, oftewel andere apen.

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)