Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Adelphi

De meest begeerde vrijgezel van Adelphi

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Zijn er genoeg leuke jongens in Maastricht? Ja, roept één lid van het damesdispuut Adelphi (Tragos) enthousiast. Nee, giechelt de rest. De leuke, spontane jongens zijn bijna allemaal bezet. Wijzend op hun enthousiaste dispuutsgenootje: “Zij heeft er een gestrikt.” Eigenlijk heb je in Maastricht twee grote groepen mannen, concluderen ze: de arrogante kerels en de sufferds. Daar zit helaas weinig tussenin. Gelukkig krijgt hun meest begeerde vrijgezel, de geneeskundestudent Maxime van Kemenade (19), aandacht van alle drie de groepen. “Alle mannen willen stiekem Maxime”, luidt de conclusie. Maar Maxime – zeg maar Max – gaat nooit echt op hun avances in. Natuurlijk geniet ze van de complimentjes. Welk meisje uit Helden wil er nou niet vergeleken worden met Chantal Janzen? Maar om deze zorgzame, lieve, spontane en gedreven keukenprinses (“ze maakt heel goede risotto en lekkere taarten en cakes”) aan de haak te slaan is meer nodig, weten de dames van Adelphi.

De toekomstige geliefde moet beschikken over een flinke dosis uithoudingsvermogen. Hij mag haar niet stalken met sms-jes, maar moet haar op gezette tijden laten blijken dat hij deze blonde schone met haar vlotte babbel echt leuk vindt. “Max kijkt de kat uit de boom, geeft zich niet snel over.” Max knikt instemmend. Ze is de ware nog niet tegengekomen, had nog nooit een lange relatie en echt verliefd? Nee, ook dat heeft ze nog nooit meegemaakt. Ze is niet op zoek en zal niet snel de eerste stap zetten als ze iemand ziet zitten. Waarom niet? Eerlijk, de vlotte babbel wordt wat minder vlot: “Ik ben er te verlegen voor. En ja, dat verlegene laat ik ook niet zien.” Oef, het lijkt wel therapie, dit interview, verzucht ze dan.

Hoe zou hij er uit kunnen zien? Studentikoos, goed verzorgd, donker haar, geen slome (“daar kan ik niet tegen”), voorzien van haar “droge humor. Ik lig in een deuk als mensen struikelen of domme dingen doen”. Ze heeft geen behoefte aan een losbandige zuiplap. Hij moet zijn studie serieus nemen (“doet Max ook”), maar tegelijkertijd ook van een feestje houden en een eigen leven hebben. Niet dik, maar wel graag een beetje zorgzaam. En over een jaar of tien kunnen er kinderen komen. Max wil er vier. “Maar geen tweeling. Ik ben zelf de helft van een eeneiige tweeling. Mijn zus is heel leuk, maar als tweeling gaat het altijd om samen, nooit om jou alleen.” En een Limburgs accent? “Daar scoort ie geen extra punten mee, maar als ie leuk is, dan wijs ik hem daar niet op af.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)