Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Student rechten: al 200 keer gesport in USC dit academisch jaar

Student rechten: al 200 keer gesport in USC dit academisch jaar Student rechten: al 200 keer gesport in USC dit academisch jaar Student rechten: al 200 keer gesport in USC dit academisch jaar

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

University Sports Centre officieel geopend

MAASTRICHT. Een nieuw logo, cadeautjes voor het college van bestuur en een wervelend optreden van twee Latin dansers en de UM cheerleaders. Afgelopen dinsdag werd het nieuwe University Sports Centre (USC) onder grote belangstelling feestelijk geopend.

Vijftien jaar geleden sportte universitair Maastricht nog in de sporthal Randwijck waar in de douches de schimmel op de muur stond, herinnerde Nick Bos, de vicevoorzitter van het college van bestuur zich. Hij was net aangetreden als directeur van het studenten servicecentrum en toog al snel met toenmalig rector Arie Nieuwenhuijzen Kruseman naar de gemeente om te praten over een nieuwe sportaccommodatie. Het zou nog vijftien jaar duren. Bos: “De ontwikkeling leek meer op een marathon dan een sprint”, maar nu staat er dan een “centrum dat zeven dagen per week open is tegen een studentvriendelijke prijs”. Met zijn squashbanen, klimwand, tafeltennistafels, lopers voor schermers, een grote fitnessruimte, meerdere zalen en een café/restaurant Time Out, kan het zich meten met de beste universitaire sportcentra in het land, aldus Birgitte Hendrickx en Netty Bekkers, respectievelijk hoofd UM Sport en afdelingshoofd Klantmanagement & Communicatie.

Zes keer werd het college van bestuur afgelopen dinsdagmiddag bedankt. Drie kinderen van de verschillende basisscholen, die gebruik maken van de sporthal, gaven Bos ieder een tekening die hij duidelijk verguld in ontvangst nam. Bob Meijer, voorzitter van de oudste studentensportvereniging Saurus, overhandigde een roeispaan in de Sauruskleuren. Geneeskundestudent, meervoudig Belgisch badmintonkampioen en deelnemer aan de Olympische Spelen in Londen, Yuhan Tan, dankte het college namens alle topsporters, onder hen ook de twee karatekampioenen die eerder die middag een korte show gaven. Mark Gieling, studentlid van de universiteitsraad en betrokken bij de werkgroep die zich buigt over de studieplekken aan de UM, dankte voor de learning spaces die talrijk in het centrum aanwezig zijn.

Als een van de laatsten betrad Laura Messchendorp, student rechten, het podium. Zij is de student die dit academisch jaar het vaakste in het USC te vinden was: meer dan tweehonderd keer. “Een sportcentrum is belangrijk voor studenten. Het is goed voor de ontspanning, of, zoals in mijn geval, om je overtollige energie kwijt te raken.”

 

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)