Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Veel animo dienstraad FS

Universitaire verkiezingen

MAASTRICHT. Voor het eerst sinds jaren zijn er weer kandidaten die zitting willen nemen in de dienstraad van MUO (Maastricht University Office). Ook voor de andere dienstraden van de verschillende service centra en de studentengeledingen van de faculteitsraden zijn lijsten ingediend voor de universitaire verkiezingen die van 23 tot en met 26 mei plaatvinden. Opvallend is de sterke groei van het aantal lijsten (nu vijf) voor de dienstraad van Facility Services. Het lijkt erop dat de recente onrust bij FS rondom de reorganisatie van de recepties - die mede leidde tot het vertrek van directeur Erik Klekamp en de komst van een externe adviseur – de animo voor een zetel in de dienstraad heeft doen toenemen. Ook de studenten van de faculteit psychologie en neurowetenschappen komen met meer lijsten (nu vier) dan voorheen. In totaal, kijkend naar de hele universiteit, zijn er minder lijsten voor studenten ingediend dan vorig jaar: dertien in plaats van zestien

Op twee plaatsen, bij de faculteitsraden van de School of Business and Economics en de faculteit Humanities and Sciences, hoeft niet gestemd te worden: daar is het aantal kandidaten gelijk aan het aantal zetels.

Er zijn dit jaar geen verkiezingen voor het wetenschappelijk - en ondersteunend personeel van de universiteits- en faculteitsraad. Die worden een keer in de twee jaar georganiseerd. Studenten worden telkens voor een jaar gekozen, personeel voor een periode van twee jaar.

Op 27 mei volgt de uitslag.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)