Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

FHML-bestuursduo gaat door

FHML-bestuursduo gaat door

Photographer:Fotograaf: MUMC+

MAASTRICHT. Het moet nog officieel geregeld worden, maar het duo dat op dit moment de FHML leidt gaat daarmee door tot 1 januari 2020. Decaan Albert Scherpbier (1954) kreeg afgelopen dinsdagmiddag binnen anderhalve minuut het groene licht van de faculteitsraad, die hierin een adviserende stem heeft. Daarop maakte het college van bestuur de (feitelijk tweede) herbenoeming dezelfde avond nog bekend. Vicedecaan (sinds 2012) Nanne de Vries verwacht binnenkort een herbenoeming.

Scherpbier begon in 2011 ter vervanging van de toen naar het college van bestuur vertrekkende decaan Martin Paul. Na het geharrewar rond de geplande fusie met het AZM, die uiteindelijk spaak liep, bleef hij decaan van de nu zelfstandig blijvende faculteit.

Volgens De Vries werken de twee uitstekend samen: “We zijn onderling vervangbaar, maar we verdelen de thema’s. Onze stijlen verschillen wel, ik ben direct, Albert is wat diplomatieker. Ja, we spelen wel eens good cop en bad cop, bij mensen die weer ‘op de rails’ gezet moeten worden.”  

De herbenoeming van Scherpbier maakt een definitief einde aan geruchten dat hij de volgende rector magnificus zou worden.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)