Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

FPN viert feest

FPN viert feest

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Een decaan met koorts die onder de paracetamol zit, aangekondigde feestelijkheden waarvoor de animo nog niet overweldigend is: het is kennelijk niet zo makkelijk om een feestweek van de grond te krijgen om het twintigjarig bestaan als faculteit te vieren. En dat terwijl de psychologen (en neurowetenschappers, moet je er tegenwoordig bij zeggen) in feite een hoop te vieren hebben. Afgelopen maandag vond de aftrap plaats in het trefcentrum in de UNS40, waar rector Luc Soete een lofrede hield op de faculteit, de successen in het onderwijs, de grants die onderzoekers in groten getale binnenslepen. Hij beweerde zelfs dat de FPN eigenlijk de kern van de UM is gaan uitmaken omdat haar soort wetenschap te combineren valt met alle andere disciplines en er op die manier nieuwe inzichten ontstaan. Verder zijn psychologen ook “een heel ander soort mensen”, zo had hij ervaren nu hij nauw samenwerkt met psycholoog Harm Hospers, de vicerector.

Decaan Bernadette Jansma gaf hem vervolgens gelijk (“psychologie is nodig voor alles”) en bestreed in een moeite door het negatieve beeld dat de laatste tijd rond het vak is ontstaan: een opleiding tot werkloosheid en gesjoemel met onderzoek. Een recente enquête onder afgestudeerde UM-psychologen, zo onthulde ze, wees uit dat 75 procent op niveau werkt en gelukkig is met de opleiding, “ze zouden zó terug willen”.

En toen kwam het pièce de résistance: de great pushing borders quiz. Deelnemen via smartphone of tablet. Met veel ingewikkelde vragen uit de facultaire geschiedenis. In het Engels waardoor de ingehuurde quizmaster tongstruikelend zijn weg moest zoeken. En met een winnares, Sandra Mulkens, met twee fouten terwijl een andere deelnemer, Renze Hoekstra, er maar een had. De software haperde dus ergens.

Er was ook nog de op staande panelen uitgebeelde (deel van de) Wall of Fame. Nee, geen beroemde of beruchte facultaire smoelen, integendeel; zéér academisch verantwoorde teksten over hoogtepunten uit de eigen geschiedenis. Met wat wazige foto’s. Men zoekt er nog een permanente plaats voor.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)