Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Annadalcampus krijgt 650 studentenkamers

MAASTRICHT. Het Annadalcomplex met zijn 400 studentenkamers, waarvan het merendeel door het Guesthouse wordt verhuurd, is opgekocht door de twee investeringsmaatschappijen All-In Real Estate en Capricorn Capital Group. De plannen voorzien in een uitgebreide campus met in totaal 650 studentenkamers, horeca en sportfaciliteiten. De extra 250 kamers komen in de voormalige ‘verpleegstersflat’ die nu leeg staat. De huidige zorgvoorzieningen, waaronder een huisartsenpraktijk en een apotheker, blijven eveneens op het terrein. De investeerders nemen het complex over van Teikyo University Group, die er niet in slaagde om Japanse studenten naar Maastricht te halen.

De gemeente heeft een voorkeur voor studentenhuisvesting op campussen om de overlast in woonwijken te beperken. Eerder kochten de investeerders het Bonnefanten College aan de Tongerseweg, waar 257 studentenwoningen komen. Aan diezelfde weg wordt op dit moment de Carré-campus ingericht met 150 kamers. Het Eiffelgebouw van de Sphinx wordt verbouwd tot een studentenhotel met 400 kamers.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

2016-04-22: RMFM Leclercq
7Het woord campus lijkt me erg overtrokken voor een flatgebouw zonder verdere faciliteiten. Campus voelt hier erg opgeklopt aan. Voor mij is campus nog steeds woonvoorziening voor studenten en hooglerarenwaar onderwijs en ontspanning hand in hand gaan. Mag het niet gewoon DOMUS zijn? Maak het niet leuker dan het is, ook al is dat mode!
2016-04-25: Willie Schipper
De Gemeente heeft dan wel een voorkeur voor concentratie van studenten op 'campussen' maar heeft ook haar beleid geliberaliseerd: alle huizen van 110 vierkante meter (en groter) mogen verbouwd worden tot studentenhuis. Gevolg is dat vóóral in de 'goedkope' wijken veel huizen en appartementen worden opgekocht door 'huisjesmelkers'. Dat brengt in deze tijd immers meer op dan sparen. Je zult in zo'n wijk een huisje gekocht hebben en je krijgt studenten in een 'campus' aan de overzijde én daarnaast óók naast je in een slecht geïsoleerd huis (waar studenten op slaapkamers wonen op dezelfde verdieping waar jij slaapt). Huis daalt in waarde. Als je weg kunt, zul je het met verlies moeten verkopen. Dure buurten als Campagne, Biesland, St. Pieter, Jekerdal hebben hier veel minder mee te dealen. Hou dus op over de voorkeur van de Gemeente.... want het maakt mij boos.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)