Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Heel speciaal

Heel speciaal

Medewerkerscolumn

Het Wilhelmus. "Heel speciaal". De reacties. "Heel speciaal". De beker. "Heel speciaal ". Onze Max had er geen andere woorden voor. Ook Dagblad De Limburger vond het heel speciaal en vulde de volledige voorpagina van de eerste editie na Pinksteren met een foto van  onze held. Voor Max vergeten we graag dat er nog andere zaken in de wereld heel speciaal zijn.

Het is ook niet zomaar iets om met een supersnelle auto over een baan zonder stoplichten en alleen maar collega-wegpiraten te racen en als eerste te eindigen. De stap van Toro naar Bull bleek de wonderformule - 1. Voor mij zijn het allebei wilde stieren, maar er schijnt toch nogal wat verschil in te zitten.

Een jongensdroom die in dit geval al in de jongensjaren uitkomt. De gemiddelde man neemt die droom  mee op zijn sterfbed. Achttien jaar en 226 dagen telt onze nationale, maar veel meer nog,  Limburgse held.

Geheel vrijwillig ongehinderd door enige kennis van het Formule 1 circus (en van menig andere sportieve arena), stel ik mijzelf simpele vragen. Welk soort conditie moet een F-1 man hebben? Moet hij slank zijn en net zo aerodynamisch als zijn racewagen? Moet hij klein zijn als een jockey om in de lage wagen te zitten zonder een hersenschudding te riskeren? Bestaan er vrouwelijke coureurs? Heten die dan coureuses? Alsof ik geen andere zorgen heb!

Gelukkig werd onze Limburgse euforie weer even getemperd en tot wel zeer aardse proporties teruggebracht toen onze Maastrichtse lieveling Dumoulin op televisie met een steelse lach vertelde over het malheur dat hem was overkomen: kapotte billen. De nachtmerrie van de wielrenner. Hij deelde graag de medische aanpak van deze kwaal met het gefascineerde Nederlandse publiek: zo min mogelijk een onderbroek dragen en grondig inzalven. "Het wordt een moeilijk verhaal", voegde hij er aan toe, en heel Nederland visualiseerde het moeilijke verhaal vol empathie.

Jammer dat Verstappen die GP won, anders hadden we een wel heel speciale foto op de voorpagina van De Limburger gehad.

Ellen Krijnen, manager Maastricht Summer School, manager Graduate School of Business and Economics

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)