Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Britse studenten: “Wanneer is dat referendum ook alweer?"

UK. Britse studenten vinden het aankomende referendum over de Brexit heel belangrijk, maar hebben geen idee wanneer het plaatsvindt. Dit blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend Britse studenten.

Over een maand gaan de Britten naar de stembus om te besluiten of zij in de Europese Unie blijven. Bijna driekwart (72 procent) van de Britse studenten denkt dat de uitkomst van het referendum grote invloed zal hebben op hun toekomst, blijkt uit onderzoek.

Toch weet 63 procent niet op welke datum het referendum zal plaatsvinden (23 juni). En het merendeel van de studenten (54 procent) heeft zelfs geen idee in welke maand.

Een praktisch probleem is dat het referendum buiten het studiejaar valt. Het stembiljet valt op de deurmat van hun studieadres, terwijl slechts de helft daar denkt te zijn op 23 juni. Ze zouden hun adres kunnen wijzigen, maar dat moet wel ruim van te voren gebeuren. Studenten die op vakantie zijn, kunnen per brief stemmen.

Universiteiten en studentenbonden slaan vanaf nu de handen ineen om zoveel mogelijk studenten aan te moedigen hun zaakjes goed te regelen voor het referendum. De National Union of Students zegt dat het van belang is dat zoveel mogelijk studenten gaan stemmen, “als ze niet willen dat hun toekomst voor hen wordt beslist”.

HOP, Irene Schoenmacker

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)