Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Week van Nieuw Maastricht

Week van Nieuw Maastricht

MAASTRICHT. Met de Week van Nieuw Maastricht wil Maastricht LAB nieuwe – kleine en grote – stedelijke ontwikkelingen onder de aandacht brengen. Denk aan tijdelijke parken, creatieve winkelconcepten, het Sphinxkwartier en Tapijn.
Maastricht LAB initieert en begeleidt al vier jaar lang projecten in de stad, vertelt projectleider Tim van Wanroy. Voorbeelden zijn de ‘community’ van ondernemers in de oude brandweerkazerne in de Capucijnenstraat, en Caracola, een creatieve broedplaats in een oud schoolgebouw in Wittevrouwenveld. Daarnaast noemt Van Wanroy de voormalige V&D waar een mega pop-up hall opent met tijdelijke winkels met euregionale producten (www.temporary-lane.com/). Universitair docent Carijn Beumer, tevens columnist van Observant, is initiatiefnemer van operatie steenbreek in Maastricht waarin ze mensen wil enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen. Ook zij klopte aan bij Maastricht LAB.
Op maandag 30 mei start het zesdaagse evenement, Week van Nieuw Maastricht, met workshops, rondleidingen, debatten en lezingen. Want nu is het volgens Van Wanroy tijd dat de projecten zichtbaarder worden, dat de ondernemers “een podium” krijgen en dat bezoekers “enthousiast” worden.

Elke dag staat in het teken van een thema. Maandag draait het om architectuur, stedenbouw en publieke ruimte, met onder meer een bouwplaatsbezoek aan het nieuwe filmhuis Lumière. Dinsdagavond is er een debat in de voormalige V&D over de toekomst van het winkelen en donderdag geeft onder meer Piet Eichholtz, UM-hoogleraar vastgoedfinanciering, zijn visie op de wijk- en vastgoedontwikkeling in Wyck. Op vrijdag is er een LAB-Safari waarbij iedereen op de fiets langs diverse initiatieven en projecten wordt geleid. 
In een dagelijks LAB-café in de Brandweerkantine gaat tafelvoorzitter George Vogelaar in gesprek met tafelgasten en het publiek over het thema van de dag. Donderdagavond 2 juni is Bas de Laat, UM-biochemicus en directeur van Synapse BV, te gast met zijn vrouw Marieke. Zij hebben de leegstaande Sint Lambertuskerk op het Emmaplein gekocht en willen er gaan wonen, werken en een gedeelte verbouwen voor mini-congressen.

30 mei tot en met 4 juni, #WNM16, www.maastrichtlab.nl/wnm

Categories:Categorieën:
Tags:
wnm

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)