Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Gemeente boycot weigeraar homoseksuele stagiair

NEDERLAND. De Friese gemeente Smallingerland doet een jaar lang geen zaken meer met het bedrijf waar een homoseksuele student vorig jaar geen stage mocht lopen.

De reformatorische ondernemer Hendrik de Boer werd in april veroordeeld tot een geldboete en een schadevergoeding. Afgelopen najaar had hij een stagiair van de Hanzehogeschool Groningen geweigerd om diens seksuele geaardheid.

De gemeente Smallingerland doet er nog een schepje bovenop en meldt vandaag op haar website dat ze een jaar lang geen zaken meer doet met de agrarische groothandel van De Boer. “Als gebleken is dat een bedrijf waarmee wij zaken doen aantoonbaar discrimineert en niet-integer gedrag vertoont willen wij daar gevolgen aan verbinden.”

De Drachtster Courant schreef vrijdag dat de gemeente de afgelopen drie jaar voor ruim honderdduizend euro aan artikelen kocht bij het bedrijf.

Niet iedereen is het eens met de boycot van het bedrijf. Een tweetal predikanten vindt dat de gemeente niet op de stoel van de rechter moet gaan zitten. “Toen ik dit bericht las, voelde ik mij een stukje minder veilig in Smallingerland”, aldus een van hen. “Mocht ik onverhoopt ooit ergens voor veroordeeld worden, kun je in gemeente Smallingerland nog een extra straf verwachten. Verontrustend!”

HOP, Hein Cuppen

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)