Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Dope opnieuw overtuigend winnaar universitaire verkiezingen

Dope opnieuw overtuigend winnaar universitaire verkiezingen

Photographer:Fotograaf: archief

Weer daling opkomst universiteitsraad

MAASTRICHT. Met 29 zetels is Dope net als vorig jaar de grootste studentenpartij aan de Universiteit Maastricht. Concurrent NovUM, die in 2014 nog de machtigste was maar vorig jaar al terugzakte, heeft nog meer terrein moeten prijsgeven en staat nu op twaalf zetels. Het nieuwe Wise haalde drie zetels binnen.

Afgelopen vrijdag werd de verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Met zes zetels (alle) bij de faculteit Humanities and Sciences, acht (van de negen) bij Health Medicine and Life sciences en vier (van de vijf) bij de School of Business and Economics is Dope daar de partij die het voor het zeggen heeft. Alleen bij de universiteitsraad is de macht verdeeld: vier zetels voor NovUM, vijf voor Dope. Nieuwkomer Wise haalde bij psychologie en neurowetenschappen meteen drie zetels (van de vijf).

De opkomst voor de universiteitsraad viel ook dit jaar tegen. Opnieuw zakte het aantal studenten dat de moeite nam om een stem uit te brengen: van 25 procent naar 20. Ook bij de raden van de faculteiten Arts and Social Sciences en FHML daalde de opkomst. Bij rechten bleef die nagenoeg gelijk, terwijl bij de FPN een lichte stijging te zien is.

Heel wat groter was de opkomst voor de dienstraden van ICTS en Facility Services (FS): respectievelijk 60 en 80 procent. Bij FS kon men kiezen uit maar liefst vijf lijsten. Zowel de sterke toename van de lijsten als de hoge opkomst hebben hoogstwaarschijnlijk alles te maken de recente onrust rondom de reorganisatie van de recepties die mede leidde tot het vertrek van directeur Erik Klekamp en de komst van een externe adviseur.

De dienstraad van het bureau van de universiteit, MUO, heeft voor het eerst sinds jaren weer kandidaten. Verkiezingen waren daar niet nodig omdat bij de dienstraad van MUO, net als bij die van de universiteitsbibliotheek, het studentenservicecentrum en Finance,  het aantal kandidaten gelijk was aan het aantal zetels.

De nieuwe raden treden na de zomer aan.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

2016-05-31: JCB
Beste Riki,

"Het nieuwe Wise haalde drie zetels binnen."

"Nieuwkomer Wise haalde bij psychologie en neurowetenschappen meteen twee zetels (van de vier)."

Het zijn drie van de vijf.
WISE zit op dit moment alleen maar bij FPN.

Groet,
JCB

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)