Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Senioren Inkom

Senioren Inkom

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

U ziet aan het bijgaande plaatje, beste lezer, dat ik niet meer tot de guppiegeneratie behoor die onze gebouwen dagelijks belaagt. Ik ben wat je noemt een elder citizen. Tot elder statesman heb ik het nooit geschopt, überhaupt niet tot staatsman eigenlijk. Daarvoor had ik de politiek in gemoeten en dat ging me net even een stapje te ver. Want waar moet je bij? Vroeger durfde ik mezelf links te noemen maar wat betekent dat tegenwoordig nog? En waar hoor je bij als je best asielzoekers wilt opvangen en tegelijkertijd (vertel het alsjeblieft niet verder!) een groot fan bent van Zwarte Piet? En dan de echte hè, met roe en mega jutezak waar de kindertjes dan in gaan als ze weer eens brutaal zijn geweest tegen de oudere medemens.

Want dat ben ik dus. Een senior.

En nu ben ik eruit. Ik weet waar mijn politieke thuisland ligt. Niet bij socialisten, niet bij liberalen, niet bij populisten, niet bij de Sylvana’s, nee, gewoon, gezellig bij de oudjes! De stedelijke Seniorenpartij. Geen ideologisch gezever, gewoon kiezen op basis van je leeftijd. Senior ben je al wanneer je de 50 bent gepasseerd, las ik in hun manifest. En denk nou niet dat het hier een partij van hardcore scootmobielers betreft die vooral opkomen voor een gemeentelijk middagdutje; niets is minder waar. Dit is een partij van geharnaste vechtjassen, van vastbijters. Ze leveren een heuse wethouder en de voorman in de fractie heet niet voor niets met zijn achternaam Sabel. Tot de tanden bewapend zijn ze.

Ik mag, nu ik me heb aangemeld, strategisch met ze meedenken. Dat ik datzelfde hier ter UM doe voor Germanicus sprak zeer in mijn voordeel, zeiden ze. Want ze hebben ‘m hoog zitten, uzze Pruus noemen ze hem liefkozend. Of zoiets. Dat ik me op het allerhoogste UM-niveau beweeg en tentakels tot in de academische haarvaten heb; de partij is er meer dan blij mee. Want tot nu toe lukte het niet zo goed om de brug te slaan, hebben ze me wel eens met enige schroom toevertrouwd. Ja, met Germanicus is het toll buurten maar verder kennen ze eigenlijk niemand van de UM. Behalve het Bulgaarse studententuig dat over het balkon in hun seniorenachtertuintjes pist, of het Huilandse geteisem dat z’n roestige fiets precies in de loipe van de rollators achterlaat.

Dus ik praat ze bij, lever mijn en andermans zelfdragende Bergnotities in kopie ook bij het partijbureau af (nee nee, hou de AIVD maar thuis, alles keurig afgestemd met G.) en zorg er zodoende voor dat onze, mijn nieuwe, partij gedegen en met kennis van zaken voor de dag komt als de UM ergens ter sprake komt.

Helaas, het blijven senioren hè? Dus soms een tikje hardhorend. Of ze hebben net de leesbril niet bij zich als het erop aankomt. En daarom wil ik hier mijn excuses aanbieden voor de ontstane ophef over de Inkom. Wij hebben er als partij een vraag in de gemeenteraad over gesteld. Dat het een schandaal is dat een fitnesscentrum in de Brusselsestraat niet meer mee mag doen met de Inkom. “Waarom het UM het alleenrecht aan UM sport” heeft gegeven, zo hadden ze het verwoord - de cursus wanneer gebruik ik het juiste lidwoord staat nog in de steigers.

Terwijl ik ze nog zo had uitgelegd dat de Inkom gewoon een eigen feestje is van universiteit en hogeschool. Dat we bij de UM onze dertiende maand en ons kerstcadeautje hebben ingeleverd en nog jaren krom moeten liggen voor het nieuwe sportcentrum. Dat we dan graag zien dat dat een beetje rendeert. Dat onze studenten dus derwaarts moeten worden gedirigeerd, en dat we dan niet de concurrentie reclame laten maken bij de nieuwe lichting.  

Leuker kunnen we het niet maken. Maar ja, laat nou net die dag het batterijtje van het nieuwe hoormasjien haperen!

Politiek is lastig hoor.

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: