Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Stier en Koe op de kast

Stier en Koe op de kast

Photographer:Fotograaf: Victor-Jan Vanparijs

Oost, West, thuis best

Reeds vier jaar vertoeft Marc van Gastel (22) in zijn kamer boven Studentencafé de Boschpoort, nabij de Markt. Van Gastel woont hier samen met vier huisgenoten die net als hij lid zijn van het heerendispuut Que Pasa. De kamer is erg ruim, maar meer dan een bed, kast, bank en bureau staat er niet in. Hij wijst naar een versierde melkkan die in de hoek staat, “hier hebben we wat mee geknutseld. Met een stier als dispuutslogo leken die stierenhorens ons een grappig idee”.

Zijn dispuutsgenoten spreken hem steevast aan met ‘Otto’. “Er zat al een Marc bij ons dispuut toen ik aan mijn aspirantentijd begon, ik kreeg een bijnaam om verwarring te voorkomen.” Het werd Otto uit de serie Rocket Power, die heeft ook een bos krullen en een bril.

We begeven ons naar de woonkamer, wat volgens Van Gastel een interessantere ruime is dan zijn eigen kamer. Hier treffen we een van zijn huisgenoten, Tom, die wat oude elpees sorteert. “Tom noemen we Danko”, gaat hij verder, “ die naam kreeg hij toen we bezopen waren, gewoon omdat we het grappig vonden”. Ondertussen zet Danko een plaatje op en begint Mark Knopfler met de intro van Sultans of Swing.

Al snel blijkt dat de woonkamer regelmatig gebruikt wordt om feestjes te geven. “Hier is altijd wel iets te doen. Beneden hebben wij onze eigen kroeg die we uitbaten met enkele andere disputen. Als die sluit zetten we het feest vaak voort bij ons in de woonkamer. Zo zaten we hier gisterenavond nog met een man of dertig.”

Van Gastel wijst naar de bar die de keuken van het woongedeelte scheidt: “Gemaakt door een dispuutsgenoot. Hij heeft ook de salontafel en de kast in elkaar gezet. Hij is heel handig met dit soort dingen.” Tot slot stelt Van Gastel ons ook nog even voor aan Stier en Koe, de twee vissen die een rustig leventje leiden op de kast. “Die vissen hebben wij bij een borrel van een ander damesdispuut gekregen. Het is traditie dat je dan een cadeau aan elkaar geeft. Het is een wonder dat die vissen nog steeds leven.”

Victor-Jan Vanparijs

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)