Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Behoorlijk mooi én verwarrend

Behoorlijk mooi én verwarrend

Film: Warcraft: The Beginning

Rust er een vloek rust op verfilmingen van games? Dat lijkt wel zo: zelden brengt zo’n film  - denk maar aan het peperdure Prince of Persia of Need for Speed - genoeg geld in het laatje. Het probleem is wellicht dat regisseurs zowel de gamers tevreden willen houden als het bredere publiek. Dat lijkt nog geen probleem bij de film Warcraft: The Beginning die in het eerste weekend al meer dan dertig miljoen heeft opgeleverd.

De games van Warcraft – uitgebracht door Blizzard Entertainment - spelen zich af in de fictieve wereld Azeroth. Het is een uitgebreid universum met een lange geschiedenis, ook beschreven in boeken. Regisseur Duncan Jones, die de goed ontvangen indiefilms Moon en Source Code maakte, ontrafelde die ingewikkelde mythologie en probeerde er een toegankelijke film over te maken.

Het verhaal draait om de strijd tussen mensen en reusachtige groene wezens, de Orcs. Omdat hun eigen wereld is verwoest, vluchten de Orcs via een magisch portaal naar de mensenwereld. Ze hebben nooit een andere manier van leven gekend dan oorlog en raken meteen slaags met mensen. Dit is de basis van het verhaal maar op de achtergrond speelt veel meer. Zo is er een half-mens, half-Orc die worstelt met haar identiteit. En is er een schijnbaar almachtige tovenaar die er duistere plannen op na houdt.

Juist door deze verhaallijntjes op de achtergrond maakt de kijker kennis met een uiterst complexe wereld, wat vooral in het eerste helft verwarrend kan zijn. Daarna wordt Warcraft een standaard fantasyfilm met een plichtmatig, grootschalig gevecht aan het eind. Al is dat wel behoorlijk mooi gemaakt, net zoals de computeranimatie. Vooral de Orcs zien er fantastisch uit. Alleen al aan de visuele effecten is twintig maanden gewerkt, en dat is te zien.

Jim Pedd is alumnus van Fasos en freelance filmjournalist

 

Zie hier het filmprogramma  van LumièrePathé en Euroscoop

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)