Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kogelstoten met wetboeken

Kogelstoten met wetboeken Kogelstoten met wetboeken

Photographer:Fotograaf: Observant

SBE Day @ the Uni

Het hoeft niet altijd feest te zijn tijdens de introductieweek. Bij SBE Day @ the Uni werden de eerstejaars alvast getrakteerd op workshops met wijsheden die veel studenten pas door schade en schande opdoen. Daarnaast konden de deelnemers alvast kennis maken met de studieverenigingen en op zoek naar een bijbaantje.

Alsof het academisch jaar al was begonnen, stroomden de collegezalen langzaam vol met geïnteresseerden voor de workshops time management, effective studying, en What matters next to university?. De laatstgenoemde workshop, gegeven door alumnus Malte Kalsbach (International Economics) bevatte veel adviezen die behoorlijk wat studieleed kunnen voorkomen: lieg niet tegen jezelf als je naar de bibliotheek gaat om te studeren, bedenk op welk dagdeel je het productiefst bent, plan huishoudelijke activiteiten op dagen na wilde feesten (“die kun je, in tegenstelling tot studeren, namelijk prima dronken doen”), enzovoorts. Daarnaast gaf Kalsbach, tevens oprichter van studiebegeleidingsbedrijf Success Formula, tips over sport, het verenigingsleven, en netwerken.

In de schaduwrijke tuin van de SBE hadden, behalve de studieverenigingen, ook horeca-uitzendbureau Mise en Place en supermarktketen Jumbo informatiekraampjes voor werklustige studenten in spe. Absoluut hoogtepunt was een door Ouranos (de studievereniging bij rechten) georganiseerde activiteit waar veel studenten nog behoefte aan zullen hebben in de komende jaren: kogelstoten met wetboeken, wie slingert die verschrikkelijk taaie en dikke bundel privaatrecht het verst?

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)