Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maastrichtse onderzoeker maakt kans op titel Wetenschapstalent 2016

Maastrichtse onderzoeker maakt kans op titel Wetenschapstalent 2016

Wetenschapstalent 2016

MAASTRICHT. Maastrichts universitair docent Jordi Heijman (1985) is een van de 25 Belgische en Nederlandse jonge onderzoekers die kans maakt op de titel Wetenschapstalent 2016.
Heijman, werkzaam bij cardiologie, werd door de Universiteit Maastricht opgegeven voor de verkiezing van New Scientist, de Nederlandse editie van het Britse wetenschapsmagazine. Hij promoveerde aan de Universiteit Maastricht en werd vervolgens postdoc aan de universiteit van Duisburg-Essen. Sinds april 2015 werkt hij bij cardiologie in Maastricht waar hij mechanismen onderzoekt die hartritmestoornissen veroorzaken. Daarvoor maakt hij gebruik van experimenten die de elektrische eigenschappen van de hartspiercellen meten. Ook ontwikkelt hij computermodellen (‘virtuele hartcellen’) die helpen bij het begrijpen van de mechanismen en bij het maken van voorspellingen.
Tot en met 8 september kan het publiek op de 25 talenten stemmen via de website van New Scientist. Vijf eindkandidaten blijven over – de keuze van het publiek én een juryoordeel tellen beide mee om de uiteindelijke winnaar te bepalen. De hoofdprijs? 2500 euro.
De verkiezing werd vorig jaar in het leven geroepen om “jonge wetenschappers de kans te bieden hun onderzoek onder de aandacht te brengen van een groot publiek”, aldus het blad.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)