Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Onderwijsgroepen psychologie terug naar twaalf

MAASTRICHT. De psychologiefaculteit gaat de grootte van de onderwijsgroepen terugbrengen van veertien naar twaalf. Vorig jaar werden de groepen in het eerste jaar groter door de vele nieuwe studenten. Uit een enquête onder tutoren en docenten voor de zomer bleek dat het probleemgestuurd onderwijs hierdoor minder goed functioneerde.

Doenlijk, maar niet wenselijk, was de conclusie van de docenten en tutoren over tutorgroepen van veertien personen. Ze merkten dat er minder werd gediscussieerd en dat de van nature stillere student niet meer aan bod kwam. Ook hoorden ze van studenten dat men het prettiger vond als er een paar mensen afwezig waren.

Het faculteitsbestuur hoefde niet lang over de kwestie na te denken. “We hebben er nog geen vijf minuten over gediscussieerd”, zegt Carolien Martijn, portefeuillehouder onderwijs. “Kleinere groepen kosten extra, maar we vinden dit belangrijk.” Dat geld wordt onder andere ingezet om zes parttime docenten en extra student-tutoren in te huren, en voor extra ruimtes. Daarvoor werd eerst buiten de Universiteitssingel 40 en 50 gezocht, omdat er binnen geen plek leek te zijn, maar die is nu toch gevonden. “We hebben goede afspraken gemaakt met FHML en een strakke planning gemaakt”, zegt directeur Miranda Dekkers.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)