Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Personeelsfeest: druk, gezellig en een natte voet

Personeelsfeest: druk, gezellig en een natte voet Personeelsfeest: druk, gezellig en een natte voet

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Het is 18.45, maandagavond 5 september. Bij de deur van de Minderbroedersberg staat een heus ontvangstcomité. Collegevoorzitter Martin Paul (met een pilsje in de hand) en vicevoorzitter Nick Bos geven bezoekers van het personeelsfeest een hand.  De hal is versierd met levensgrote beelden, op de trap speelt een tweemans orkest. Op de binnenplaats staat het dan al mudje vol en ook de filevorming voor de barbecue op de parkeerplaats is al een melding op de regionale radio waard. Twintig minuten wachttijd voor de hamburgers, worstjes of kip. Een enkeling kruipt voor, de meesten berusten in hun lot.

Het is druk, veel drukker dan van tevoren was geraamd. De organisatie hield rekening met zevenhonderd mensen, maar toen bleek dat het animo veel groter was en tal van medewerkers hun teleurstelling lieten blijken - waarom had de UM pas in de vakantie een uitnodiging gestuurd? Waarom was er niet aangekondigd dat het aantal plaatsen beperkt was?  - schroefde het college van bestuur met het organiserende Studium Generale het aantal op tot 850. Van controle aan de deur was maandagavond geen sprake, iedereen kon erin.

In de loop van de avond waagt een enkeling zich op de vloer van de binnenplaats waar de volumeknop flink open staat. Het fonteintje in het midden, met zijn watergeultje eromheen, bezorgt menigeen – het is al donker - een natte voet. Op de parkeerplaats zingt een groepje voluit mee met een orkestje, even verderop staat het college van bestuur met een paar decanen. Er klinkt luid gebulder. Er wordt nog een drankje aangerukt, “nog één wijntje”, de diehards gaan nog niet naar huis.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)