Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Trump’s maïskolfkopje

Trump’s maïskolfkopje

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Laatst viel mijn oog op een bijzondere foto van Donald Trump. Nu zijn de meeste afbeeldingen van deze aanstootgevende knaap aan de excentrieke kant (denk aan zijn beroemde goudgele toefje haar dat menigmaal is vastgelegd en doet denken aan het pluimpje van een maïskolf), maar wat opviel aan dit kiekje was vooral de beschrijving eronder. Het was duidelijk een aanhanger van the Donald die dit tekstje had geschreven, aangezien de foto van de Republikein en zijn toenmalige vriendin in 2001 werd vergezeld van de volgende tekst: “When the critics say “Trump is racist” just remember he once dated Kara Young, a black supermodel, in 2001”.

Het was een argument van heb ik jou daar. Hier kon niemand iets tegenin brengen. Want inderdaad, hoe kan je deze man nog beschuldigen van rassenhaat als zijn liefdesleven keihard het tegendeel bewijst?

Geïnteresseerd in het fenomeen ‘de mens’ als ik ben, was mijn volgende gedachte: hoe heeft deze pittige politicus toentertijd zo’n prachtige dame aan de haak kunnen slaan? Hoe graag ik ook zou willen dat uiterlijk onbelangrijk is in het kiezen van een levenspartner, moest ik toch vaststellen dat Kara hoogstwaarschijnlijk niet direct voor Trump’s maïskolfkopje was gevallen.  Ook leek het mij vrij onlogisch dat haar hart sneller was gaan kloppen door zijn knijpende kattenoogjes. Kortom, wat maakt zo’n man aantrekkelijk?

Rijkdom misschien. Een vlugge blik op Trump’s Wikipedia pagina bevestigt dat de presidentskandidaat er van jongs af aan al warmpjes bij zat. Als studente die het moet doen van een schamele 350 euro per maand kan ik mij heel goed voorstellen dat wanneer zo’n wandelende sugar daddy voorbijloopt, je misschien héél even overweegt zijn visitekaartje te vragen. Aan de andere kant denk ik dat een rijk supermodel als Kara Young dit minder snel overweegt, gezien haar carrière volgens mij ook niet veel tegenslagen heeft gekend.

Ik bekijk de foto nog een keer en bedenk mij dat het hier trouwens helemaal niet gaat om ‘waarom’ deze twee mensen zich tot elkaar voelden aangetrokken. Interessanter is nog steeds het onderschrift. Sterker nog, zo’n argument kan ik ook wel bedenken en ik zoek een afbeelding van de Donald met een taco in zijn hand. Mijn onderschrift zal zijn: “For those who say “Trump hates Mexicans”, just remember he once ate a taco in 2011”. Makkelijk zat.

Cato Boeschoten

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: