Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meer begrip, maar slechtere voorzieningen

NEDERLAND/MAASTRICHT. Docenten hebben weliswaar steeds meer begrip voor studenten met dyslexie, chronische ziektes, depressie of andere aandoeningen, maar de voorlichting over studeren met een handicap laat nog altijd te wensen over en de voorzieningen gaan zelfs achteruit. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport ‘Studeren met een handicap’ van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), dat dinsdag is verschenen.

Ook in Maastricht valt nog het nodige te verbeteren: de studenten geven de universiteit een 6,3 waarmee de UM een tiende plek (van de dertien) inneemt op de ranglijst. Vorig jaar behaalde de UM nog een zesde plek. Die daling komt niet door een lager oordeel hier, maar doordat andere universiteiten hoger zijn beoordeeld.

Wageningen staat al jaren bovenaan: die universiteit scoort een zeven op haar rapport en de docenten worden voor hun begrip met een 7,4 beloond. Helemaal onderaan staat de Universiteit van Amsterdam, die net niet boven de zes uitkomt.

Het rapport baseert zich op de oordelen van duizenden studenten in de Nationale Studenten Enquête. In het wetenschappelijk onderwijs beantwoordden 7.200 studenten met een functiebeperking de vragen.

HOP/CF

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)