Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De nieuwe baas

De nieuwe baas

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik word bij de baas geroepen. Germanicus zit verslagen aan de ronde tafel in zijn kamer en staart voor zich uit.

-Albert, jai moes mai helfen.

-Alweer Germie? Alles gaat toch goed? De viering van ons jubileum is een succes, je hebt een leuke nieuwe collega, ons Strategische Programma wordt door jan en alleman verslonden – alleen jammer van die Nederlands taalfouten, dat dan weer wel…

-Ach Albert, niet seichen over taalfouten, keiner ies perfect, nah? Nein, es gaat gans niet goed. Onzere reputatie komt in het gedrang. Ik kaik televisie, naar de Universitaitsstraid ..

-Sorry Germie, strijd, niet straid.

-Dat sag ich, en dat handelt sich om de titel Beste Universitait van Nederland! Oend wo ies Maastricht? Nah? Nirgendwo zu bekennen! Ze maken gewoon niet mee! Niet door de voorrondes gekommen! Onze studenten en studentinnen waren te dumm!

-Tja Germie, dat is spijtig maar ik snap dat wel. Ons systeem hè. Ze weten hoe ze alles op moeten zoeken maar parate kennis, ho maar. Bij 2 voor 12 is dat prima, hier niet.

Germanicus veert op. Dat programma heeft hij vaker gezien.

-O ja, mit diese loike frouw, die Astrid Joosten!

Dan zakt hij weer in.

-Oend das is main zweite probleem: die loike frouw hier an die Uni! De noie rector…

-Rectrix Germie, waar is je gymnasiumopleiding gebleven?

-Niet seichen Albert, dies is serieus. Ze is niet aus die media zu meppen! Üveral das hoofd! Üveral die foto! In dat blaadje von jou wel twintig…

-Niet van mij Germie, ik heb maar een klein hoekje.

-Dat sag ich, maar ze steht in alle zeitungen, in das blauwe klaid, in een lederjacke, nu weer in das magazine van Die Limboerger, en zelbst in Opzai..

-Je bedoelt Opzij?

-Dat sag ich, oend sjtraks natuurlich de Happinez, oend die Linda…

-Je bent goed op de hoogte van onze damesbladen Germie!

-Niet seichen Albert, oend in Opzai ook wieder op de koffer! Mein frouw ies abonnee. En dann lese iech: ‘De nieuwe baas van de Universiteit Maastricht’! Op de koffer! Maar das bien iech!! Albert, was moes iech toen zodat die menschen mai wieder als de baas zien? An main looks kan es doch niet liggen? Kann jai mai niet ergens op een koffer kraigen?

-Tja, Germie, dat is niet eenvoudig hoor. Waar wil je op? Mannenbladen? Quote? Autoweek? Voetbal International? Men’s Health? Dat laatste is wel een goeie, met onze Health Campus. Maar als je daar op de cover gaat moet je wel in je blote bovenlijf, op zijn minst...

-Keen probleem, dat maak ik! Mit een bischen straiklicht kan ik gans voordelig voor den dag kommen, sagt die frouw immer.

-Nee wacht Germie, ik weet nog iets beters. We maken een blad en noemen dat naar jou! Er is nu ook de Maarten!, wat vind je van de Germanicus!? Elke maand een editie, met jouw visie op de wereld, op Limburg, op ik weet niet wat maar het gaat zeker interessant worden. Ik zie een markt voor me, Germie! Ik zie interviews bij Pauw en Matthijs! Ik zie koppen in de kranten. Jij gaat Rianne moeiteloos uit de media drukken, Germie, ze moet terug in haar hok en dat gaat je lukken, mark my words! Niks ‘de nieuwe baas’, er is maar één baas en dat ben jij!

Germanicus straalt, hij staat op, omhelst me krachtig en belooft me een salarisverhoging.

Wat is het leven van een beleidsambtenaar toch mooi.

Albert Bergbroeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: