Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kleine talentjes

Kleine talentjes

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Soms zou ik willen dat ik met alledaagse handelingen indruk kon maken op andere mensen. Dat iemand mij bijvoorbeeld zou observeren tijdens het afwassen, en dat diegene dan zou denken “goh, wat wast dat meisje leuk af”.  En dat deze persoon dan stiekem een beetje verliefd zou worden op de manier waarop ik bijvoorbeeld de gevallen theedoek tussen mijn twee grootste tenen klem om zo met een zwiep van mijn been de doek te lanceren en die dan, met de afwasborstel in de ene hand, behendig op te vangen met mijn andere hand.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik heb hier best veel over nagedacht. Ik bezit veel kleine talentjes waarvan ik graag zou willen dat iemand ze eens opmerkte. Fotolijstjes precies recht kunnen hangen, alle ‘hee hee, au!’ geluiden in minstens vijftien Michael Jackson liedjes mee kunnen roepen, een courgette in grill-klare plakken snijden zonder tegen het einde dunnere flinters over te houden, ik kan het allemaal. Maar om zoiets nou op de eerste de beste talentenjacht te demonstreren…

Wat ik ook heel goed kan is de was zó ophangen dat er altijd genoeg ruimte is op de waslijn. Ik doe dit door elk kledingstuk met één wasknijper aan het volgende kledingstuk te bevestigen, waardoor er geen stukjes ongebruikte waslijn overblijven. Zo heb ik ook nooit te weinig wasknijpers. Toegegeven, ik heb het trucje van mijn moeder geleerd, maar als iemand toevallig mijn kamer binnen zou stappen op het moment dat ik deze behendigheid uitvoer… Man, dan had ik vast al lang een huwelijksaanzoek gehad.

Helaas is de wereld zo ingedeeld dat alleen talenten van een ander niveau worden opgemerkt. Zo ben je pas echt bewonderenswaardig als je Cry Me A River kan zingen met een orkest op de achtergrond terwijl je subtiel oogcontact houdt met het publiek. Of als je een Texelse marathon kan lopen op blote voeten met alleen een pak eierkoeken in je maag. Ik ken mensen die dit kunnen, maar daar hoor ik dus niet bij.

Toch is er hoop. Laatst merkte iemand op hoe ‘subtiel’ ik mijn sokken uit kon doen. De persoon in kwestie kwam er zelfs een paar minuten later nog een keer op terug. Ik speurde zijn blik af op zoek naar sarcasme of spot, maar het was een oprecht compliment. Mijn kleine talentje was hem opgevallen! Graag had ik nu verteld hoe subtiel de handeling er inderdaad uitzag, hoe bedachtzaam ik ‘m had uitgevoerd met het bewuste doel te imponeren, maar dat kan ik niet. Ik had geen flauw idee hoe ik het gedaan had.

Cato Boeschoten

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: