Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Elsevier: Wageningen op één, Maastricht op drie

MAASTRICHT. In de jongste Elsevier-enquête naar de beste studies in Nederland, staat de Universiteit Maastricht op een derde plaats in de categorie ‘specialistische universiteiten’. Wageningen staat op een, Tilburg op twee en Rotterdam sluit de rij.

De ranglijst van Elsevier is gebaseerd op het oordeel van studenten op één vraag in de Nationale Studenten Enquête: hoe tevreden zijn de studenten over hun studie in het algemeen? Ze geven een cijfer tussen de één en de vijf. En dan blijkt dat twaalf van de negentien beoordeelde Wageningse opleidingen veel lof krijgen van studenten. Bij de UM zijn dat er vijf van in totaal zestien studies. Drie UM-studies krijgen een negatief oordeel. Welke dat zijn wordt vandaag bekend. Dan verschijnt de jaarlijkse Elsevier-special Beste Studies, waarin het blad nader ingaat op onder meer de contacturen met docenten, het studierendement en het aantal mannen en vrouwen binnen opleidingen.

Bij de algemene universiteiten voert Nijmegen de lijst aan, met Utrecht op plek twee, Leiden op drie. De Technische Universiteit Eindhoven staat op een eerste plaats in de categorie technische universiteiten.

Elsevier onderzocht ook waar studenten het minst tevreden zijn. Dat is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, bij de bachelor Lifestyle Informatics, maar ook in Maastricht bij de masteropleiding Human Movement Sciences.

Riki Janssen/HOP

 

Zie vanaf vandaag 9.00 uur bestestudies.elsevier.nl

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)