Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Niet te harden

Niet te harden

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

In mijn huis blijft niets onopgemerkt. Wij hebben namelijk een gedeelde Whatsapp-groep waarin dezelfde huisgenoot ons actief op al onze huishoudelijke fouten wijst. De dame in kwestie, inmiddels 27 jaar met een vaste baan en een vriend, woont nog steeds in hetzelfde studentenhuis. Het is elke keer weer een verrassing wat er zich die dag heeft voltrokken: bloederige tampons die niet voldoende zijn weggemoffeld in het prullenbakje, remsporen die niet zijn weggepoetst, haren in het doucheputje, etc. Alles wordt gefotografeerd en gedeeld, zodat de schuldige zijn of haar poepresten diezelfde dag nog online terugziet. “Volgende keer graag meteen weghalen, de stank is niet te harden!”.

Nu is het natuurlijk logisch dat over dit soort dingen geklaagd wordt: ik ben zelf ook geen fan van remsporen, maar de vraag is of het delen van foto’s de oplossing van het probleem is. Ik hoorde ooit dat je een hond met de neus in zijn eigen uitwerpselen moet duwen om ervoor te zorgen dat de Fikkie in kwestie niet nog een keer zijn ‘grote bah’ op het tapijt doet. Maar hoe zit dat eigenlijk met mensen? Leren wij van onze fouten door geconfronteerd te worden met het negatieve resultaat?

Er is ooit een moment geweest dat ík de boosdoener was en dat de haren in het doucheputje van mij afkomstig waren. Ik had me nog niet afgedroogd of de foto was al in de groep gegooid. Gegeneerd gaf ik mijn fout toe, eerlijkheid duurt tenslotte het langst, en ik voelde een lichte afkeer tegenover mijn huisgenoot. Maakte zij dan nooit fouten? Vrouwen van 27 laten toch ook wel eens haren achter in het doucheputje? En waarom woonde zij nog steeds tussen de studenten, terwijl ze zich makkelijk een appartement zonder huisgenoten kon veroorloven? Kon ik háár maar een keer betrappen op een hygiënische misstap.

Gelukkig was laatst het moment daar: ik kon haar eindelijk terugpakken. Het was woensdagochtend, de dag van de vuilnisophaal, en ik had keurig en op tijd mijn afval naar buiten gebracht. Rustig nipte ik aan mijn eerste kopje koffie van de dag en hoorde ik buiten de vuilniswagen naderen. Eenmaal op de gang viel mijn oog op de dampende vuilniszak naast de deur van mijn huisgenoot. Grinnikend maakte ik een foto en plaatste hem in de Whatsapp-groep. “Volgende keer op tijd buiten zetten, de stank is niet te harden!”

Cato Boeschoten

 

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)