Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

FF W88

FF W88

Medewerkerscolumn

U kent ze vast wel: de foto’s op sociale media waarop iedereen op een perron naar zijn smartphone staat te staren. Of dat meisje die op haar roze scooter voor het stoplicht even snel haar berichtjes checkt. Wellicht appt ze haar vriendje dat hij nog ff moet w88. Tja, we weten het ondertussen ook wel. We zijn in een samenleving terecht gekomen waarin een momentje van ledigheid niet efficiënt is. Niet gevaloriseerd kan worden. Geen rendement heeft. We zijn altijd maar bezig. En als we ff moeten w88 voelt dat ongemakkelijk. Nu heb ik zelf de vervelende gewoonte om overal tien minuten te vroeg te komen. Laatst had ik mijn mobieltje niet bij me. Vergeten thuis in alle drukte. Dus stond ik weer eens ergens te vroeg wat rond te drentelen en wat om me heen te kijken naar de tuintjes in de buurt om mijn afspraak niet al te vroeg tot last te zijn. Mensen kijken je dan ook echt raar aan. Althans, zo voelt het als ze nog eens omkijken en dan fluisterend verder lopen. Je gaat je in je hoofd halen dat ze je wel als een potentiële terrorist zullen zien. Want je gaat toch niet zomaar staan niets doen? Ik voelde me echt een verdacht figuur. En ik zocht naarstig in mijn zakken of ik niet toch iets bij me had om dan maar te doen alsof ik iets te doen had.

Het ongemak waarmee wachten gepaard gaat, laat zien dat de snelheid waarin alles gaat ons van elkaar en van onszelf vervreemdt.

Een andere keer was ik speciaal een uurtje eerder naar een afspraak in KazerneB gegaan. Dan kon ik nog wat werken met een lekker koffietje erbij. In het herfstzonnetje op het terras met mijn laptop. Echter de wifi werkte buiten niet. Ik had het binnen kunnen proberen, maar de zon was te verleidelijk. Ik besloot maar gewoon ff een uurtje te w88. Maar… wat duurde dat lang. Op een gegeven moment kon ik niet meer niets doen en borrelde het idee op voor deze column.

Het trage voortslepen van de wijzers op de klok, is dat niet precies waar we met zijn allen in deze overhaaste samenleving behoefte aan hebben? Is dat niet precies wat ruimte biedt voor verbinding met wie we ook alweer zijn en voor ideeën die van daaruit opborrelen? Wellicht kunnen we het w88 tot nieuwe kunst verheffen en op deze manier het voortrazen van de tijd een beetje beïnvloeden. Als is het maar voor ff.

Carijn Beumer, universitair docent Health Ethics and Society

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: