Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Blote humor

Blote humor

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Er wordt veel gezanikt en gezeken over het hedendaagse studentenvolk, beste lezer, en ondergetekende doet daar graag aan mee. Want zeg nou zelf, deden wij het vroeger niet allemaal beter dan die slappe postpuberale facebook-adepten van tegenwoordig? Die zich druk maken over het aantal virtuele vrienden dat ze hebben, die examencommissies stalken omdat ze van een 7,4 naar een 7,5 willen, die louter en alleen in bestuurtjes en faculteitsraden gaan zitten om daarmee hun cv een beetje op te pimpen omdat werkgevers graag enige maatschappelijke betrokkenheid zien bij hun sollicitanten, die liever en masse domme Pokemon-beestjes op straat zoeken dan en masse naar het Malieveld trekken om daar een minister van Onderwijs uit te fluiten, die als je ze naar hun favoriete tijdschrift vraagt met de Donald Duck aan komen zetten; tja, het is kommer en kwel met de studerende jeugd van tegenwoordig, en zo is het.

Of toch niet?

Neuh, geef ik schoorvoetend toe. Er zijn lichtpuntjes. Jongelui die andere hobby’s hebben dan voetballen met het hoofd van een willekeurige Groningse feut. Die in gedachten de Noordzee al bij de St. Pietersberg zien klotsen en daarom wat aan het klimaat willen doen. Studenten die echt maatschappelijk betrokken zijn. Maar die ook wel eens een geintje willen maken, want je bent jong en met een beetje humor is het leven veel beter te pruimen, of je nu jong bent of oud.

Nu is er een roeiende student in Enschede die zijn moeder kwijtraakte aan borstkanker.

Niet leuk.

En die vervolgens met zijn clubje iets wilde doen voor het goede doel, maar dan wel iets grappigs.

Wèl leuk.

Wat? Een naaktkalender, vol met gespierde torso’s en wat er al niet aan het gemiddelde roeierslijf valt af te zien. Ik heb het nooit zo ver mogen schoppen helaas, was lid van de studentenschaakclub en de hersenspier laat zich nu eenmaal niet zo makkelijk fotograferen. Maar daar hebben we het hier niet over. De jongens kleden zich uit, laten zich kieken en bieden de opbrengst van deze sappige 2017-kalender aan aan de meest voor de hand liggende organisatie als je moeder zelf aan de ziekte bezweken is: Pink Ribbon, want opgericht om borstkanker  te bestrijden.

En wat zeggen de dames (zullen wel dames zijn toch?) van Pink Ribbon dan? Dankjewel?

Nee, ze zeggen dit: “We weten dat de relatie tussen naakt (erotisch getinte acties) en borstkanker bij een groot deel van onze achterban (vrouwen met borstkanker) als kwetsend wordt ervaren.” En ook: “Pink Ribbon wil dit te allen tijde voorkomen.”

En dus nemen ze het geld niet aan.

Kijk, daar sta je dan als goedwillende student die graag een lolletje uithaalt, piemelnaakt te kijk voor de ganse natie. Of is het andersom? Staan de dames van Pink Ribbon te kijk? Dacht het wel, eigenlijk. Want hoe weten ze zo zeker dat een groot deel van de achterban zoiets als kwetsend ervaart? Verliest een vrouw meteen elk gevoel voor humor als ze behandeld wordt voor een fout knobbeltje? Is dat een van de bijwerkingen? En is alle erotiek in die omstandigheden voortaan taboe? Ik heb het via mevrouw B. even nagevraagd bij ervaringsdeskundigen en nee, er klopt niks van. Lachen is gezond, juist als je bang bent, dat is wetenschappelijk onderzocht, en seks of erotiek hoef je ook niet meteen aan de kant te zetten. Je hebt misschien wat minder zin (ik citeer opnieuw mevrouw B.), maar dat wil nog niet zeggen dat je er tegen bent en dat je een blote roeier van 22 jaar als kwetsend ervaart. Het idee! En draai het eens om: stel dat de anti-prostaatkankervereniging de opbrengst van een blotemeidenkalender kan krijgen. Gaan die mannen dat weigeren? Haha, welnee, ze kopen hem zelf en hangen hem gniffelend boven hun bed op.

 

Albert Bergbroeder 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: