Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Soms schrik ik wakker omdat ik denk dat ik QM nog moet halen”

“Soms schrik ik wakker omdat ik denk dat ik QM nog moet halen” “Soms schrik ik wakker omdat ik denk dat ik QM nog moet halen”

Photographer:Fotograaf: Illustratie Janneke Swinkels/eigen foto Reinout Grave

40 jaar in 2016

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten – die net als de universiteit het levenslicht zagen in 1976 – hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en hun studentenleven. Vandaag: Reinout Grave.

Studie: Al vanaf de kleuterschool had ik iets met cijfers en wist ik dat ik in de economische hoek wilde werken. Als accountant, het is controller geworden, dat ligt er niet ver van af. Ik wist ook al lang dat ik naar Maastricht wilde. Ik hoorde goede verhalen van vrienden die er al studeerden. Het pgo sprak me aan en heb ik ook als heel positief ervaren. Aan het eind van mijn studie ging ik op uitwisseling naar Innsbruck. Daar was het heel anders, minder persoonlijk. Dan vond ik het in Maastricht beter geregeld, je werkte samen zoals je dat later in het werkende leven ook ging doen. Mijn vriendin heeft ook in Maastricht gestudeerd, internationale bedrijfskunde. We waren op de middelbare school al bij elkaar en dan ga je toch samen zoeken waar je wil studeren.

Docent: Kid Schwarz. Hij is van rechtsgeleerdheid, maar gaf bij ons het vak ondernemingsrecht. Ik zal nooit de manier vergeten waarop hij ontzettend saaie materie met humor en goede praktijkvoorbeelden aan de man bracht. Ik heb ook goede herinneringen aan Jos Lemmink, mijn scriptiebegeleider, en Harold Hassink, van wie ik veel heb geleerd toen ik van 2008 tot 2010 de opleiding tot register controller, ook in Maastricht, volgde.

Anekdote: Tot op de dag van vandaag schrik ik twee keer per jaar wakker omdat ik denk dat ik kwantitatieve methoden (QM) nog moet halen. Niet dat ik er zo vaak voor gezakt ben, in twee keer had ik het gehaald, maar ik zag er enorm tegenop. Het stond me echt tegen; het was wiskunde B in het kwadraat en dat had ik op de middelbare school expres niet gekozen.

Plaats: De omgeving rondom de Tongersestraat: de oude bibliotheek (het huidige SSC, red.) en het kroegje ertegenover waar iedereen samenkwam, de Abtstraat waar we onderwijsgroepen hadden, het computerlokaal waar we met acht mensen achter één computer zaten, want niemand had een laptop. En de copyshop: een volgepakt chaotisch winkeltje waar iedereen aan het eind van de dag stond te kopiëren.

-> Reinout Grave, geboren op 13 augustus 1976 in Utrecht, studeerde van 1994 tot 2000 bedrijfseconomie. Hij is business controller en hoofd financiën bij de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs. Hij woont met zijn vriendin, zoon van drie en dochter van drie weken in Roermond.

Het Alumni Office van de Universiteit Maastricht staat Observant bij in de zoektocht naar veertigjarigen. Dit bureau, gevestigd in het bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg, onderhoudt contacten met alumni, organiseert lezingen in binnen- en buitenland, workshops en borrels. De UM Star Lectures, gegeven door hoogleraren uit Maastricht, vormen de vaste kern van de evenementen. In januari 2015 vond de eerste editie van de UM Star Lectures plaats: twaalf professoren startten simultaan in twaalf steden (Nederland, België, Duitsland en Groot- Brittannië) een lezing.
Het alumnibureau krijgt bij de organisatie van evenementen hulp van vrijwillige alumni-comités. Denise Villerius, alumni officer: “Goede relaties beginnen met contact onderhouden; daarom vragen we onze alumni ons op de hoogte te houden van waar zij wonen en waar ze werken.”

www.maastrichtuniversity.nl/alumni

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)