Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Veel animo voor Engelstalige opleidingen op Open Dag

Veel animo voor Engelstalige opleidingen op Open Dag

Photographer:Fotograaf: Harry Heuts

MAASTRICHT. Ruim drieduizend scholieren bezochten afgelopen zaterdag de Bachelor Open Dag, samen met de open dag van 2015 de drukste ooit. 

Hoewel er vooral veel Nederlanders rondliepen (bijna twee derde van het totale bezoekersaantal), is er, net als voorgaande jaren, veel interesse in de Engelstalige opleidingen. Uitzondering is geneeskunde, de studie die meer dan zeshonderd geïnteresseerden telde. Aan kop gaan de opleidingen International Business en Economics and Business Economics met 960 bezoekers. European Law School, de Engelse track van psychologie, European Studies en Biomedical Sciences informeerden elk meer dan driehonderd studiekiezers. Wie de bezoekersaantallen van Nederlandse studies als cultuurwetenschappen, rechtsgeleerdheid en de Nederlandse psychologieopleiding erbij pakt, telt beduidend minder geïnteresseerden.

Opvallend is de flinke daling in het aantal bezoekers van het University College Maastricht – ‘topopleiding’ volgens de nieuwste Keuzegids. Vorig jaar nog 369 belangstellenden, afgelopen zaterdag 40 procent minder (230). “Vorig jaar hadden we een uitschieter”, verklaart Judith Buddenberg, medewerker van het UCM. “Bovendien melden zich veel studiekiezers aan voor onze Experience Days. We laten dit jaar meer scholieren toe en hebben de frequentie opgevoerd.” Minimaal één keer per maand zet het UCM de deuren open.

Wat de nationaliteiten betreft: de meeste buitenlandse bezoekers kwamen uit Duitsland (455), België (227) en Italië (86). Het aantal Britten daalde met bijna de helft: van 70 (vorig jaar) naar 40.
Het aantal interactieve sessies is dit jaar opgeschroefd. De juristen hielden simulatie-rechtszittingen, terwijl de kennistechnologen hun bezoek kennis lieten maken met robots. In Randwyck stonden de deuren van de skills labs open en was er de mogelijkheid om lab-demonstraties bij te wonen. In het studentenservicecentrum was er wederom een Talk2Students-evenement waarbij Nederlandse en buitenlandse studenten vragen kunnen stellen aan een landgenoot over financiering, huisvesting of carrièremogelijkheden.

De volgende open dag is zaterdag 18 februari 2017. Deze trekt doorgaans minder bezoekers. Bovendien zullen de scholieren die een numerus fixus opleiding willen volgen aan de UM – International Business, psychologie, geneeskunde en Economics and Business Economics – zich voor 15 januari moeten inschrijven. Een nieuwe regel verplicht alle Nederlandse hogescholen en universiteiten hun studenten zelf te selecteren waardoor de inschrijfdatum is vervroegd.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)