Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UCM toch onbetwist aan kop

UCM toch onbetwist aan kop

Keuzegids maakt fout in ranglijst University Colleges

MAASTRICHT. Niet een gedeelde tweede plaats maar onbetwist aan kop. Het University College Maastricht is net als vorig jaar de allerbeste brede bacheloropleiding van Nederland. Dat blijkt uit de aangepaste ranglijst van de Keuzegids 2017 die vandaag naar buiten kwam. Het UCM krijgt als eindcijfer een 9,8 en geen 8,8 zoals vorige week bekend werd gemaakt.

De fout kwam aan het licht na protesten van UC-studenten, verzameld in het landelijke UCSRN (University College Student Representatives of the Netherlands). Zij schreven vorige week in een persbericht dat de ranglijst “bol staat van de feitelijke onjuistheden”. Dat ontkende de Gids-redactie, wel constateerde zij dat de prestaties van de University Colleges in Utrecht en Maastricht niet zuiver gemeten waren omdat zij samen met een andere studie (in Maastricht is dat het Science Programme) één ongedeelde opleiding vormen. Het daaropvolgende overleg met de betrokken universiteiten heeft nieuwe gegevens opgeleverd over de uitval in het eerste jaar en studentoordelen.

Voor het UCM scheelt dat één vol punt waarmee het eindcijfer op een 9,8 uitkomt en de Maastrichtenaren Den Haag , een Leidse dependance , van de troon stoten. Nummer twee - een gedeelde plaats voor Den Haag en Utrecht - volgt met een 9,0. Ook de andere zes UC’s doen het overigens goed. Ze krijgen net als Maastricht, Utrecht en Den Haag het stempel ‘topopleiding’. Dat verdient een studie die een 7,8 of hoger scoort.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: