Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"ISN moet laten zien dat ze het kunnen"

Naam voor International Students Club

MAASTRICHT. De International Students Club die halverwege 2019 wordt gevestigd in de Timmerfabriek heeft een naam gekregen: Kaleido. Daarnaast is de opzet aangepakt. Het International Student Network (ISN), de beoogde primaire exploitant van de club, is niet meer de grootste speler.

Vanaf het begin was het de bedoeling dat níet de Universiteit Maastricht de club gaat runnen, maar het International Student Network (ISN, de Maastrichtse afdeling van ESN). Deze heeft de taak gekregen om niet alleen exchange studenten maar alle internationale studenten aan zich te binden. Al snel kwamen er twijfels: zouden ze dat kunnen? ISN is een vrij kleine vereniging met een wisselend bestuur en zonder enige ervaring in ondernemerschap. Het botste bovendien met de Muziekgieterij die wees op het gebrek aan kennis en kunde. De programmering liep niet, de promotie kwam niet van de grond. Daarop besloot de Universiteit Maastricht tijdelijk een projectgroep aan te stellen onder leiding van Thomas Schäfer, oud-student en initiatiefnemer van het online portal MyMaastricht.
“Het is nog steeds de bedoeling dat ISN de club gaat runnen. Dat is de primaire optie. ISN moet de komende maanden laten zien dat ze het kunnen. Ze zullen zich moeten door ontwikkelen naar een echte studentenvereniging voor internationals”, reageert Maurice Evers, hoofd Student & Staff housing van de UM, programmaleider Student en Stad en vanaf het begin betrokken bij de plannen van de club.
Nu is er dan een naam – Kaleido - en alle Maastrichtse studentenorganisaties (met een programma voor een internationale doelgroep) mogen zich melden voor een evenement, feest of discussieavond. Schäfer: “Het moet een culturele en intellectuele omgeving zijn voor alle studenten, met de nadruk op ‘internationaal’.” Op de planning staat onder meer het eerste hardcore feest van de Love Foundation op deze locatie: Lekker Lovin’ 1. Deze vindt plaats op dinsdag 6 december. Voorlopig mag Kaleido in elk geval op maandag, dinsdag en woensdag ruimte ‘huren’ in de Muziekgieterij. Als het popppodium gaat verhuizen naar de andere kant van het gebouw en uitbreidt op de hoek van de Boschstraat, zal Kaleido worden geopend. “Waarschijnlijk medio 2019”, zegt Schäfer. “De verbouwing van de Muziekgieterij heeft vertraging opgelopen.”
Na jarenlange discussies over een ‘ontmoetingsplek voor internationale studenten’ lag er in februari 2015 een overeenkomst tussen de Universiteit Maastricht en de gemeente. De keuze viel op de Timmerfabriek in het Sphinxkwartier, ‘een culturele hotspot’ waar de Muziekgieterij, Bureau Europa, Filmtheater Lumière, Pathé en, vanaf volgend jaar, The Student Hotel zich bevinden.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)