Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

B-Glocal, nieuwe bachelor rechten

MAASTRICHT. De rechtenfaculteit doet momenteel onderzoek naar de behoefte aan een nieuwe multidisciplinaire bachelor: Global Challenges and Law. Het college van bestuur geeft groen licht voor het uitwerken van de plannen. Naast rechtsgeleerdheid en European Law School (ELS) zullen scholieren waarschijnlijk vanaf september 2018 uit een derde bachelor kunnen kiezen. “Dat we een sterke Europeesrechtelijke poot hebben in het onderwijs en onderzoek is wel duidelijk”, licht decaan Hildegard Schneider toe, “maar we hebben besloten dat we ook globalisering en recht meer ruimte willen geven.” Bovendien ziet ze het als een vorm van “risicospreiding. Met de Brexit rezen bij mij twijfels over de toekomst van de Europese Unie en de populariteit van het Europese recht. Vandaar ook de keuze voor een variant die breder gaat.”  
B-Glocal, de ‘roepnaam’ van de nieuwe Engelstalige opleiding, focust op globale problemen die op wereldniveau én lokaal spelen, zoals de vluchtelingencrisis, migratie, klimaatverandering, duurzaamheid, dataprotectie en mensenrechtenschendingen. “Het zijn thema’s die ook niet-Europeanen naar Maastricht kunnen trekken,” meent Schneider.
De werkdruk en het tekort aan college- en onderwijsruimtes en kantoren in het gebouw aan de Bouillonstraat, is voor het faculteitsbestuur al jaren een punt van aandacht. Kan de faculteit meer studenten aan? “Op dit moment niet.” Schneider noemt geen instroomaantallen voor B-Glocal; een marktonderzoek moet nog worden uitgevoerd. “Maar ik verwacht dat de huidige aantallen – of iets meer – zich zullen verdelen over de opleidingen. ”
Voor het curriculum zal ook gekeken worden naar bestaande vakken in de eigen faculteit en elders aan de Universiteit Maastricht. 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)