Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nieuwe bestuurswoordvoerder

Nieuwe bestuurswoordvoerder

MAASTRICHT. Hij heet Gert van Doorn, is “56 jaar, gehuwd, twee kinderen, ik woon in Nijmegen, geweldige stad”, en hij is met ingang van deze maand de nieuwe bestuurswoordvoerder. Als zodanig volgt hij Fons Elbersen op, die afgelopen zomer naar de Provincie vertrok en de voorbije maanden op interimbasis door Stephan Hoek werd vervangen. Elbersen was niet alleen woordvoerder maar ook hoofd van de afdeling marketing & communicatie. Die baan is opgesplitst, Denis Ancion is hoofd m&c geworden.

Van Doorns taak behelst echter ook dat hij officieel ‘issue- en reputatiemanager’ is: “Issues, dat zijn geschilpunten, of dingen die tot een crisis zouden kunnen leiden. Dat moet je dan voorkomen.” Voorbeelden op dat vlak: de ‘labradorcrisis’, het boek over de Arnhemse villamoord.

Van Doorn heeft zijn hele leven in de communicatie gewerkt. Hij studeerde het vak aan de Universiteit Utrecht, en werkte vervolgens bij een hogeschool, een ziekenhuis en een katholieke onderwijskoepel voordat hij overstapte naar het bedrijfsleven. Dat was Philips Nederland (huishoudelijke apparaten en verlichting), later Philips internationaal en de laatste jaren bij het Finse bedrijf Wärtilä, dat onder meer in (scheeps)motoren en de energiesector actief is. Hij was bij Philips betrokken bij vele reorganisaties: “Ruim 200, en er is nul keer gelekt. Je adviseert bijvoorbeeld managers hoe ze een cultuuromslag moeten aanpakken.” Een van de “leuke successen bij Philips International was dat we bij de BBC op prime time in het nieuws uitleg mochten geven over spaarlampen.”

Van Doorn ziet weinig verschil tussen een bedrijf als Philips en een universiteit. “Niet voor mijn tak van sport. Het gaat om organisaties die iets willen bereiken, en die graag een goede reputatie hebben.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)