Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De UM bekeken door de ogen van een kunstenaar

De UM bekeken door de ogen van een kunstenaar

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Potloodtekeningen, aquarellen, kattenbelletjes, briefjes en kijkkastjes. Komende dinsdag wordt de tentoonstelling Artist in Residence van Esther de Bont in het bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg geopend. De Bont struinde drie maanden lang door de Universiteit Maastricht, praatte met medewerkers en studenten, zat bij vergaderingen, bezocht diverse laboratoria, was bij de rectoraatsoverdracht in september en “tekende de boel op”, zoals ze het zelf noemt. Haar werk ontstaat op locatie, “het is een intuïtief proces”. De tentoonstelling groeit nog steeds, benadrukt De Bont en is dus niet af op de dag van de opening. “Eigenlijk is het pas af op de dag dat de expositie wordt afgebroken.” Ze roept medewerkers en studenten op om hun steentje aan die groei bij te dragen door briefjes op te hangen met eigen observaties.

Het Artist in Residence-project wordt gefinancierd door het college van bestuur en is een afscheidscadeau voor prof. Luc Soete die in september het rectoraat overdroeg aan prof. Rianne Letschert.

De opening is op 10 januari om 16.00 uur in de museale ruimte van de Minderbroedersberg 4-6. De expositie van Esther de Bont is tot half februari 2017 tijdens kantooruren te bezichtigen.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)