Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

‘Use less. Recycle the rest’

‘Use less. Recycle the rest’

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Eind maart is het zover: dan verdwijnen duizenden prullenbakken uit UM-kantoren, gangen en onderwijsruimten. Daarvoor in de plaats komen, verspreid over 33 universitaire panden, 875 bakken op centrale plaatsen. Het doel is afvalscheiding, om een duurzamere universiteit te worden. Het motto luidt: ‘Use less. Recycle the rest.’

In de afgelopen jaren heeft de facilitaire dienst vier pilots gedaan: op de eigen kantoren op het Duboisdomein, bij UM Sport, de mensa plus de Fast Forward en de Bakery in Randwijck, en in de universiteitsbibliotheek in de binnenstad. De proeven moesten de knelpunten aan het licht brengen.

Daaruit bleek onder meer dat er een ware gedragsverandering nodig is, zegt projectleider Aukje Thomassen. “En dat je taaie gewoonten moet doorbreken. Medewerkers kunnen hun afval niet meer kwijt op kantoor en moeten nu een eindje lopen. We gaan een intensieve communicatiecampagne op touw zetten. Ook komen er volgende maand ludieke acties, zogenoemde waste games, met hulp van het Green Office.”

Een punt van aandacht zijn de onderwijsruimten. Om eventuele puinhopen te voorkomen, verschijnen er ‘kartonnetjes’ met herinneringen op alle tafels in onderwijskamers.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)