Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De kantoorprullenbak

De kantoorprullenbak

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Wij op de Berg worden er een beetje moe van. Van al die initiatieven van goedwillende studenten en hier en daar een idealistische medewerker. U moet begrijpen, lezer, dat wij geacht worden voor ons Hoge College van Bestuur te werken. Dat Hoge College legt verantwoording af aan de universiteitsraad. Dat nemen ze heel serieus. Ik wil niet direct zeggen dat ze bang zijn voor die raad, want zeg nou zelf, voor wie of wat is een Germanicus, een heer Boss, een mevrouw Lichtschicht bang? Voor niemand toch? Nou, ik kan u uit de eerste hand vertellen dat het een tikje genuanceerder ligt. Wat de dame en heren vooral niet willen is: gedoe. Dus zo’n raad hoeft maar te kikken en ons College belooft van alles. Wil de raad een overzichtje van alle fietsers onder het personeel, en welke merken ze berijden? Het College zoekt het uit. Hebben ze behoefte aan de laatste stand van zaken betreffende meubilair en inrichting van de luxe boys in Randwijck die zich universiteitshoogleraar noemen en die de begroting van de FHML over de koortsgrens heenjagen? Komt er an, per kerende post.

En weet u wie dat de facto allemaal mag uitzoeken? Niet het College. Wij van de Berg! Het drietal is de vergaderzaal nog niet uit of hele dossiers met vragen en beloftes worden bij ons op de bureaus gemikt, liefst per mail of per twitter zodat we het al gisteren af konden hebben.

Maar nu wordt het toch echt te gek. Dat de kinderen van tegenwoordig het woord duurzaamheid in de mond bestorven ligt, soit, terwijl ze om de drie weken van mobieltje wisselen, soit, maar dat nu onze prullenmanden in gevaar zijn omdat de studenten van het groene kantoor daar moeilijk over doen, dat gaat te ver. U weet misschien nog van niks lezer, maar in het kader van een gloednieuw afvalscheidingsprogramma is besloten om u van uw vertrouwde grijze kantoorprullenbak te beroven. In plaats daarvan komen op centrale plaatsen grotere bakken op de gangen waar u alles afzonderlijk in mag kieperen. Een hele reeks. Eentje voor afgeschreven nietjes en paperclips, eentje voor fruitschillen, eentje voor oude elastiekjes, eentje voor aluminiumfolie van de lunchpakketjes, eentje voor de overtollige stukjes zwoerd die uit de boterhammen puilen, ga zo maar door. Dus als u straks een mandarijntje eet gaan de schillen niet meer met een welgemikte worp in de prullenbak, nee, u legt ze op een hoekje van uw bureau totdat u zo ver bent dat u een wandelingetje mag maken naar het afvalinzamelingspunt. Wilt u uw lunchtrommeltje even boven de prullenbak uitschudden… ho, stop! Verboden! Het ding staat er niet meer! U loopt dus met uw trommeltje naar de gang, etc.

Dat nieuws is bij ons dus ingeslagen als een bom. De eerste burgerlijke ongehoorzaamheidsacties worden voorbereid. Door de mannen. Die hebben al besloten eigen clandestiene prullenbakjes neer te gaan zetten. Van de Blokker. De vrouwen weten nog niet wat ze doen. Die durven minder. Ze braken in tranen uit toen het nieuws tot ze doordrong en ze zijn blijven huilen totdat collega Cuppens haar medewerkersprijs had opgehaald bij de nieuwjaarsborrel.  Ook huilend, wat wil je. Zoiets hou je niet tegen. U hoort nog van me over het verloop van de acties!

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: