Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De verwarrende liefde

De verwarrende liefde

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Toneelstuk PhD Academy

MAASTRICHT. Eén stuk, vier aparte scènes, met als rode draad: de liefde en hoe mensen daarmee omgaan. Dat is Confusions, geschreven door Alan Ayckbourn en op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari op het toneel gebracht door de Maastrichtse PhD Academy, onder regie van John Ramaekers.

De PhD Academy organiseert verschillende activiteiten voor promovendi aan de Universiteit Maastricht, van lezingen tot films en nu dus een toneel stuk. Leden en acteurs Eveline Velthuijsen en Dorijn Hertroijs, beiden promovenda bij het Department of Health Services Research, hadden al ervaring met PhD Improv, waarbij (voornamelijk ) promovendi iedere donderdag bij elkaar komen om improvisatietoneel te doen. “Daar kan iedereen gewoon binnenlopen. We hebben ook wel eens een one day play gedaan, maar wilden nu echt een theaterstuk met een script doen, om onszelf verder te ontwikkelen”, zegt Velthuijsen.

Confusions is een afwisselend stuk, met veel rollen, wat handig is want wij zijn met een groep van zestien”, zegt Hertroijs. “Het is serieus, maar er zit ook veel zwarte Britse humor in.” De vier scènes spelen zich in verschillende settings af, maar sommige personages uit het ene deel komen ook terug in een ander deel.

Hertroijs speelt een vrouw die haar buurvrouw opzoekt. “Ze heeft haar al een tijdje niet gezien, maakt zich zorgen en gaat poolshoogte nemen. Tijdens het gesprek leren we meer over het huwelijk van de buurvrouw, maar ook over dat van mij en mijn man. Dat kan op z’n zachts gezegd beter.” Velthuijsens scène speelt zich af in een restaurant. “Twee stellen zijn uit eten. De mannen kennen elkaar; de een werkt voor de ander. Wat voor beide koppels een romantische avond had moeten worden, eindigt in ruzie.”

Confusions – PhD Academy, vrijdag 20 en zaterdag 21 januari, 20.00 uur, ’t Magisch theatertje, kaarten: 10 euro (promovendi en studenten 5 euro), www.ticketkantoor.nl/shop/confusions Meer informatie: www.facebook.com/PhDimprov 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)