Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Geen topdrukte open dag

Geen topdrukte open dag

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht trok zaterdag 23 maart tijdens de bachelor open dag iets meer dan 1700 scholieren, zo’n 9 procent minder dan vorig jaar. Maart 2012 was de drukste voorjaar-open dag ooit (1880 studiekiezers).
Toch had de universiteit dit jaar een grote toeloop verwacht gezien de hoeveelheid aanmeldingen voor de voorlichtingsdag: 27 procent meer dan vorig jaar. Dat de opkomst uiteindelijk tegenviel, wijt de universiteit deels aan het slechte weer.
De open dagen van hogescholen en universiteiten trekken veel belangstelling. De Universiteit Utrecht zegt een recordhoogte te hebben bereikt en bij de Universiteit Twente was het extreem druk. Een van de redenen zijn de kabinetsplannen. De scholieren die dit jaar slagen zullen namelijk de laatsten zijn die nog een basisbeurs krijgen tijdens hun studie. Vanaf 2014 wil Onderwijsminister Bussemaker een leenstelsel invoeren. Daarnaast worden scholieren eerder gedwongen een keuze te maken. Dat geldt ook voor de numerus-fixus opleidingen in Maastricht, zoals geneeskunde, psychologie of biomedische wetenschappen. Hiervoor is de deadline 15 mei. Het University College Maastricht hanteert zelfs de grens van 1 april.

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: