Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meer variatie en halal in mensa’s

MAASTRICHT. Er moet halal-voedsel worden aangeboden in de mensa’s, en verder meer gezond voedsel. Dat is de uitkomst van een mini-enquête die student en universiteitsraadslid voor Novum Thomas Vaessen (derdejaars geneeskunde, derdejaars Nederlands recht, masterstudent neuroscience) hield onder een dertigtal studenten en enkele medewerkers van vier faculteiten, twee in Randwijck en twee in de binnenstad.

Vaessen presenteerde zijn bevindingen vorige week in de operations commissie van de universiteitsraad. De belangrijkste resultaten: studenten willen een goedkoper aanbod - die klacht is permanent, al jaren lang -, ze willen meer variatie, “meer vegetarisch en vega, nu ligt er te veel gefrituurd spul”, zegt Vaessen. En, mede gezien de aanwezigheid van Arabische of op zijn minst islamitische studenten: de introductie van halal produkten.

Het gaat Vaessen niet om de vervanging van het bestaande aanbod door halal voedsel maar om een aanvulling: “Het moet erbij komen, want wij kunnen hun dingen wel eten, zij het onze niet”. Dat er discussie over dit plan kan ontstaan (“het betekent: geen varkensvlees, en ritueel geslacht”) zal voor Vaessen geen verrassing zijn, zegt hij. In de U-raadscommissie klonken louter instemmende geluiden, ook van het college van bestuur in de persoon van Nick Bos.  

Punt is nog wel of huiscateraar Albron het gevraagde kan leveren. Vaessen zegt dat collega-studenten met Albron hebben gesproken en daar niet erg tevreden van terugkeerden. Bos kondigde aan dat het assortiment onderwerp van gesprek zal zijn, mede in het licht van het aflopen van het contract met Albron eind 2018. Bos: “Blijft het Albron, een andere leverancier, meer leveranciers wellicht, of moeten we de catering weer in eigen huis organiseren? Alles is mogelijk. Ook voor de Tapijn zijn we er nog niet uit of daar een of meer cateraars worden ingeschakeld.”

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)