Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Weer gedonder bij Facilitaire Dienst

MAASTRICHT. Er is opnieuw een conflict uitgebroken bij de Facilitaire Dienst (FS). Drie van de vijf leden van de dienstraad hebben het vertrouwen in interim-directeur Hans Tromp opgezegd. Jo Gorissen, dienstraadvoorzitter, verwacht nu een gang naar de geschillencommissie: “Praten met de directeur heeft geen zin meer.”

De rust leek weergekeerd bij de dienst nadat op 14 november een uitgebreid reorganisatieplan door de dienstraad was goedgekeurd. Dat plan was opgesteld door directeur Tromp, die sinds januari 2016 de opgestapte directeur, Eric Klekamp, verving. Tromp had als uitdrukkelijke opdracht de rust te herstellen. Naar nu blijkt zit er toch nog een los eindje aan het reorganisatieproces, en dat betreft de afdeling logistiek, bestaande uit drie magazijnmedewerkers. Hun lot is niet beschreven in het reorganisatieplan. Deze afdeling werkt al enige tijd samen met logistiekmedewerkers van het ziekenhuis (AZM), in de AZM-ruimtes. Volgens de dienstraad is er sprake van ‘detachering’ vanuit de UM naar het AZM en dat betekent dus dat er formeel sprake is van een reorganisatie. Daaraan zijn allerlei officiële inspraakrondes verbonden. Maar directeur Tromp spreekt in een bijlage van het goedgekeurde reorganisatieplan van ‘samenwerking’ tussen UM en AZM op logistiek gebied. Het woord detachering wordt daarin niet gebezigd. Dienstraadvoorzitter Gorissen: “Maar het AZM noemt het wel zo. Er zijn eind vorig jaar twee gesprekken geweest tussen de logistiekafdelingen van UM en AZM. In de AZM-stukken daarover heet het detachering. Dus wij willen weten wat voor afspraken er zijn gemaakt. En we willen dat er op een fatsoenlijke manier, volgens de regels, over deze zaak gesproken wordt.”

De kwestie is extra gecompliceerd omdat er volgens Gorissen nog onder de vorige directeur een adviesrapport is opgemaakt over de afdeling logistiek dat aanbeval om het werk weer binnen de UM te organiseren. Dat advies zou gevolgd worden, zegt Gorissen: “Het AZM ging er daarom vanuit dat alles per 1 januari van dit jaar terug zou gaan naar de UM.” Dat is dus niet gebeurd. Het conflict van de meerderheid van de dienstraad met directeur Tromp is nog eens op scherp gesteld door beschuldigingen aan het adres van Tromp dat hij een dienstraadslid geïntimideerd en buitengesloten zou hebben. Gorissen: “Ons lid Nic Ritzen heeft tegen hem gezegd dat hij het ene zegt maar het andere doet. Tromp voelde zich uitgemaakt voor leugenaar en heeft Ritzen daarop de toegang tot zijn kamer ontzegd; hij zou alleen nog maar met hem praten in vergaderingen met de complete dienstraad.” Ook de weigering van Tromp om dienstraadsleden in de selectiecommissie voor de nieuwe directeur op te nemen - een vraag die in een laat stadium werd gesteld - zette kwaad bloed. Volgens Nick Bos van het college van bestuur is het gebruikelijk om wel vertegenwoordigers van het personeel in dergelijke commissies op te nemen (“en er is in dit geval een brede representatie”), maar niet per se dienstraadsleden. Gorissen: “Wij hebben veel verschillende afdelingen. Alleen de dienstraad vertegenwoordigt iedereen.” Directeur Tromp wil pas reageren nadat hij zijn visie aan het FS-personeel heeft medegedeeld. Dat gebeurt in de loop van donderdag 19 januari. Van de twee ‘dissidente’ dienstraadsleden wilde de een niets zeggen, de ander was onbereikbaar.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)